TV3 recapta 14 milions d'euros menys dels previstos per publicitat durant el 2018

La Generalitat ha finançat la cadena amb 20 milions

La seu de Tv3, en arxiu
TV3 ha deixat de comptar amb 14 milions d'euros que preveia obtenir de la publicitat | Catalunya Diari

L'any 2018 no va ser el millor exercici en l'àmbit de la publicitat per la cadena autonòmica TV3. De fet, no ho va ser per cap televisió pública a escala comunitària. La comercialització publicitaria va caure un 30% en general, i a Catalunya va caure un 33%, encara que sempre ha defensat ser la televisió pública més rentable de les autonomies.

Ara s'han aprovat els comptes de la CCMA (Corporació Catalana de Medis Audiovisuals), motiu pel qual ja es pot saber quins resultats va obtenir el passat curs. El 2018 va començar amb unes previsions més sòlides respecte a l'any anterior, el 2017, en el qual va comptar amb un rendiment de més a menys.

Per l'any 2018 s'havien proposat obtenir un total de 68.2 milions d'euros. Si la cadena pública ho hagués aconseguit, hauria superat les xifres obtingudes el 2016 i 2017 per quatre milions i tretze, respectivament.

Però la publicitat ha tingut una tendencia descendent l'últim curs, per tant, grups com Mediaset o Atresmedia van veure com els ingressos en publicitat es veien afectats. Així, TV3 i altres cadenes autonòmiques van haver de fer grans esforços per tal de no veure seriosament afectats els recursos econòmics dels quals depenen.

L'editora de Catalunya Ràdio ha comunicat que va tancar el curs 2018 amb uns ingressos comercials de prop de 54 milions d'euros. Tenint en compte que les previsions portaven a comptar amb 68 milions, i que finalment se'n van recollir 54, s'estableix una diferència de 14 milions. Així, la memòria de comptes recull que «la situació de mercat no preveia que durant el 2018 es pogués recuperar la xifra pressupostada». Podem dir, doncs, que el nombre d'empreses que es volien anunciar es va reduir un 4.7%.

Beneficis després de tot

No obstant, TV3 ha aconseguit beneficis durant el curs 2018 | Catalunya Diari

 

Tot i això, en els altres àmbits el volum de facturació es va situar en 329.5 milions d'euros, que representa un 7% més del que es va pressupostar. El Govern de la Generalitat va finançar la cadena amb 20.6 milions extres.

Tot i aquests números, la CCMA va decidir allunyar-se, de manera comercial, de la FORTA (Federació d'Organismes de Ràdio Televisió Autonòmics) cap a finals de 2018. Ho va fer per tal de tindre més autonomia a l'hora de dur a terme les negociacions dels anuncis o publicitats que arriben a CCMA. No veia amb bons ulls el fet de negociar en equip juntament amb altres cadenes.

Aquest allunyament ha provocat tensió entre les altres cadenes. Així i tot, és possible que Telemadrid segueixi el camí de la CCMA.


Comentaris

envia el comentari