TV3 es queda sense sèries pròpies de 'prime time'

La cadena pública està travessant un delicat moment econòmic que fa perillar la possibilitat d'estrenar cap producte propi d'aquest estil durant la temporada

Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC a Sant Joan Despí
TV3 es queda sense sèries pròpies de 'prime time' | ACN

 

Nous problemes per a TV3. La televisió pública està a punt de quedar-se sense sèries pròpies de ficció, després que 'La Sala' fiqués un punt final a la seva emissió aquest mateix dilluns. De fet, en aquests moments encara no existeixen garanties que TV3 pugui gaudir de cap estrena pròpia aquesta temporada, i les dificultats econòmiques són les principals responsables de la situació. Ho explica el diari 'Ara'.

Conflicte entre TV3 i la Generalitat

En aquest sentit, cal destacar que ha tingut lloc un conflicte d'interessos entre els desitjos de la cadena i la realitat pressupostària d'aquesta. I és que, mentre que la direcció havia aprovat un parell de projectes que també comptaven amb el permís del consell de govern de la Corporació, la demanda de la Generalitat que les empreses públiques redueixin un 6% del pressupost anual ha impedit la firma del contracte.

I, malgrat que des de TV3 estan fent tot el possible per solucionar el bloqueig, el cert és que les previsions no són del tot optimistes, sobretot tenint en compte que la publicitat no està assolint les expectatives previstes.

L'any passat ja va patir una situació similar

Així les coses, la situació es repeteix un any després. I és que l'abril del 2018 la televisió pública va patir una situació similar: sense disposar de cap ficció més, TV3 va emetre l'últim capítol de la primera temporada de 'Benvinguts a la família'.

Aleshores els seus creadors van preparar la segona temporada sense esperar el vistiplau de la cadena, però els resultats d'audiència no van ser els esperats, i finalment la tercera part de 'Benvinguts a la família' no va arribar a veure la llum.

No va ser fins a mitjans d'octubre —és a dir, sis mesos després— quan la Corporació va disposar d'un altre producte propi. Es tracta de 'Si no t'hagués conegut', del director terrassenc Sergi Belbel.

També produeixen telefilms

És important recordar, però, que el ventall de productes de la televisió pública no es limita a les sèries de televisió. En aquest sentit Oriol Sala-Patau —el cap de departament de ficció i cinema de TV3— ha parlat de la producció de telefilms.

I és que actualment la Corporació té «dos grans projectes en marxa: 'El crèdit' i 'La mort del Guillem'». Amb tot, cal destacar que aquest últim està produït en col·laboració amb la valenciana À Punt.  

També et pot interessar...


Comentaris
Pep
No me extraña por la porquería que hacen. Lástima que los enchufados se van a quedar tiesos y no podrán chupar.. seguid con el politiqueo solo para adeptos al régimen hasta que os convirtais en jnatele local. Adiós.

envia el comentari