URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

TV3 compleix vuit mesos consecutius al capdavant del rànquing d'audiència

La cadena pública catalana ha estat la més vista 83 dels últims 84 dies i el 3/24 registra xifres històries gràcies al seguiment del judici per l'1-O

La seu de Tv3, en arxiu
El seguiment del judici als líders independentistes ha estat clau per a l'èxit del canal 3/24   | CatalunyaDiari.cat

TV3 torna a ser la cadena més vista a Catalunya el mes de març i, amb aquest, suma ja vuit mesos consecutius de lideratge d'audiència, tot un rècord per a la televisió pública catalana que, a més, manté una àmplia distància respecte als competidors que la segueixen al rànquing.

La cadena ha aconseguit un 15,1% de quota de pantalla, la tercera millor dada des de l'octubre de 2012, tot i representar un petit descens d'1,2 punts respecte al febrer. A més, el marge amb les seves rivals és ampli: TV3 guanya per 4,8 punts a Antena 3 i amb 5,1, a Telecinco, segons explica el diari 'Ara'. 

El canal més vist en 30 dels 31 dies del mes

El canal català ha ocupat la primera plaça del rànquing d'audiència cada dia del mes, excepte un: el 8 de març, Dia de la Dona, en què la programació es va veure alterada per la vaga feminista. De fet, aquest és l'únic dia des del 7 de gener en què la cadena pública no ha estat líder, acumulant doncs lideratge en 83 dels últims 84 dies.

El judici per l'1-O, clau per al 3/24

Molts dels espectadors de TV3 han seguit amb fidelitat el judici als líders del procés català al Tribunal Suprem, interès que ha permès aquest rècord de dades, no només del canal principal, sinó també del 3/24, que viu un dels seus millors moments: durant el mes de mar´ha aconseguit la segona millor dada de la seva història, només per darrere de l'octubre de 2017. Es converteix així en el canal temàtic amb més audiència del mes i es posiciona al setè lloc del rànquing general de cadenes.

No corren la mateixa sort el Super 3/33 ni l'Esport3, amb 0,9% i 0,7% de quota de pantalla respectivament. Malgrat tot, la suma de tots els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) suma un total de 19,5% del 'share'

Antena 3 i Telecinco, segona i tercera a Catalunya

Antena 3 manté el segon lloc al rànquing per quart mes consecutiu i per darrere s'hi acosta Telecinco, fent honor a la tradicional lluita entre Mediaset i Atresmedia, tot i que les xifres d'audiència de Cuatro, que registra les pitjors de la seva història, posicionen el grup Atresmedia com a vencedor. A més, La Sexta se segueix mantenint forta, superant també Televisió Espanyola sense problemes.

La 1, de fet, es troba en plena crisi. El canal públic estatal repeteix cinquena posició i mínim històric amb un 6,2% d'audiència, tot i emetre partits de la selecció espanyola i estrenar noves temporades de 'Cuéntame' i 'MasterChef', dos dels formats amb més èxit de la cadena. 


Comentaris

envia el comentari