TVE surt al pas de les crítiques que ha creat la cançó catalana d'Eurovisió

La cadena de televisió pública intentarà millorar la coreografia i fer algun petit canvi a «La Venda»

Roda de premsa de TVE per parlar de la cançó escollida per Eurovisió
Roda de premsa de TVE per parlar de la cançó escollida per Eurovisió | TVE
 

Després que la cançó ‘La venda’ guanyés la gala que determinava qui aniria a Eurovisió, el cantant Miki Nunyez, l’autor del tema Adrià Salas i  Ana María Bordas, com a cap de la Delegació de TVE, van fer una roda de premsa per fer autocrítica sobre la polèmica que ha despertat la cançó, i explicar alguns detalls del que es podrà veure a l’escenari de Tel Aviv el dia del Festival.

«La venda»  no és una simple cançó de ‘xaranga’ de poble

Segons explica 'La Coctelera', Al contrari de María, que no volia anar al Festival perquè se celebra a Israel, Miki està encantat i no hi veu cap problema, el jove creu que «Eurovisió és un Festival on, a més de cantar, es barregen cultures i això l’únic que pot provocar són coses positives».

La cançó ha rebut crítiques com per exemple que és la típica cançó de ‘xaranga’ de poble, tot i que Miki defensa l’estil amable i divertit: «Crec que a tots ens agrada passar-nos-ho bé i gaudir de la música, i aquesta cançó és per això. I tampoc és tanta xaranga, sinó que han sabut trobar l’equilibri entre l'elegància i la diversió».

  • ET POT INTERESSAR: Així és Miki, el català que representarà Espanya a Eurovisió

L’últim representant d’Espanya a Eurovisió, Alfred, li va oferir la seva ajuda i experiència en l’esdeveniment i el va aconsellar que sobretot anés al Festival amb l’objectiu de gaudir i passar-s’ho bé: «El primer que vaig fer va ser anar a veure Alfred i a més de dir-me que sobretot gaudís de l’experiència, em va oferir estar en contacte amb ell, i crec que és necessari que et puguin donar consells de com afrontar aquest repte».

Estudien una posada en escena diferent

Una de les qüestions que va provocar més debat va ser la posada en escena de la cançó. Són molts els que no entenen com aquest tema va quedar per davant d’altres cançons amb més ganxo i una escenografia molt més professional. L’escenari d’Eurovisió és molt gran i per tant, el bon nivell de la lletra i ritme de la cançó han d’anar acompanyats amb un bon «embolcall». 

En aquest sentit, Ana María Bordas  assegurava que estan treballant perquè la posada en escena sigui «estupendíssima» per intentar transmetre el que ells consideren una cançó «que dóna molt de joc». Sobre qui serà l’encarregat de crear tot aquest muntatge al voltant de la cançó, encara no se sap res: «No podem dir qui ho farà perquè encara no ho hem decidit, ni tenim cap opció tancada».

Miki cantant 'La venda'
Miki cantant 'La venda' | TVE

Preacord signat per tots els concursants

Tot i el que suposa participar en un festival d’aquesta magnitud i la repercussió que aquest té pels nous talents de la música, el cert és que no tots els concursants van mostrar especial interès en ser el representant d’Espanya, com per exemple les cantants María i Natalia. Sobre aquest tema Bordas va voler matissar: «Tots els concursants van signar un preacord en el qual acceptes les normes i estàs disposat a anar-hi.

Es va crear un gran debat a les xarxes socials sobre què passaria si algú renunciés anar-hi; si algú volia renunciar a la gala ho hauria pogut fer abans. I hauríem donat la cançó a un altre i ja està». Un altre fet que també va causar certa polèmica és que no tots els participants d’‘Operación Triunfo’ van tenir cançó, Miki ho va comentar i va expressar el seu desig que «els anys vinents es faci de manera diferent» i així tots els concursants tinguin les mateixes oportunitats.

L’autor de «La Venda» treu pit del seu treball

L’autor de la cançó i cantant del grup «La Pegatina», Adrià Salas va aprofitar la roda de premsa per explicar que ‘La Venda’ parla de «com ens alimentem, com consumim, com ens relacionem amb els altres, una espècie de creixement personal, i com comences a estimar-te a un mateix» en un món ple de prejudicis socials, i com ens traiem ‘la venda’ que portem sobre aquests.

Miki Nunyez i Adrià Salas a Eurovisió
Miki Nunyez i Adrià Salas a Eurovisió | EFE

 

Està previst que la cançó passi per una nova productora per fer-li algun retoc i intentar millorar-la però no es contempla cap estrofa en català, com es va debatre a les xarxes socials per la suposada condició d’independentista de Miki. «Per mi, es podria quedar així» va expressar el seu autor.

L’autor també va voler destacar que la victòria de «La Venda» li suposava un reconeixement als quinze anys de trajectòria amb el seu grup de música, «La Pegatina», amb el qual mai s’hagués plantejat participar en un festival com Eurovisió perquè no es veu «competint», però en canvi «veure els toros des de la barrera m’agrada més».

  • ET POT INTERESSAR: El 'look' surrealsita de Paula Echevarría en directe a Telecinco

Comentaris

envia el comentari