TVE es disculpa pel menú català a la semifinal de MasterChef a València

La cadena es disculpa per la semifinal de València un cop finalitzat el concurs 'MasterChef' | Instagram

 

La semifinal de ‘Masterchef’ que es va dur a terme fa dotze dies van crear polèmica a les xarxes. El programa es va gravar a València i els concursants van cuinar per un grup de falleres, però  els plats que l’organització va escollir no eren els típics valencians que tothom hagués imaginat. El menú tenia un origen molt més català i estava compost per canelons de rostit, fricandó i crema catalana fet que va indignar als espectadors. Dues setmanes després TVE s’ha pronunciat i ha demanat disculpes.

 

La indignació dels espectadors

El dimarts 18 de juny 'TVE' emetia la semifinal de ‘MasterChef7’, un dels quatre moments més decisius del concurs amb un jurat compost per 30 fallers. Però els espectadors no van poder donar crèdit al què veien en observar en què consistia el menú, que no tenia ni rastre de la gastronomia valenciana. Les xarxes socials, doncs, es van omplir de comentaris de persones indignades lamentant la decisió del programa «Té collons. Després no volen que els hi tinguem mania», «escandalós i vergonyós» o «una falta de respecte a la gastronomia local i als fallers que hi van acudir», entre molts d'altres.

 

 

 

La cadena es disculpa

Aquest diumenge 30, TVE ha justificat el perquè de la decisió i ho ha fet al programa ‘RTVE responde’ de ‘La 2’ en el qual Toñi Prieto, responsable de la secció d’entreteniment d’TVE, respon a les queixes dels espectadors: «Lògicament, entenem que els valencians diguin, estem a la meva ciutat, per què no fem arròs? Això és el que esperaven els concursants i això és un concurs. El que fem és canviar-los-hi el pas. Fem un canvi d’estratègia perquè facin altres plats. Demanem disculpes si —els valencians—s’han sentit agreujats, no era la nostra intenció».

 

Finalment la presentadora ha defensat que això no ha passat només a València, sinó que el programa ha anat a altres regions on tampoc s'han cuinat plats locals.

 

També et pot interessar...