IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La UER considera la participació de TV3 al concurs de cors d'Eurovisió

L'emissora catalana podria participar en el concurs tot i no formar part de la Unió Europea de Radiofusió

Catalunya podria participar, de forma independent, al concurs de cors d'Eurovisió gràcies a TV3
Catalunya podria participar, de forma independent, al concurs de cors d'Eurovisió gràcies a TV3 | Instagram (@ebu_hq)

La Unió Europea de Radiofusió (UER) ha confirmat que, a hores d'ara, està considerant l'opció que TV3 participi, representant a Catalunya, al concurs del 'Cor de l'Any d'Eurovisió'. Segons recull 'El Nacional', Europa manté les seves portes obertes perquè Catalunya pugui participar en un dels seus concursos d'Eurovisió gràcies a l'interès que s'ha mostrat sempre que es compleixi amb els terminis establerts per l'organització.

Aquesta no seria la primera vegada que la UER acceptaria la participació d'una emissora que no forma part de la Unió Europea. Kosovo va participar el 2011 en una altra competició eurovisiva però, en aquest cas, de dansa. D'altra banda, des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ja comptarien amb un cor com a representant català al festival. L'escollit és 'In Crescendo' que és el guanyador de la segona edició del concurs musical que se celebrava a TV3 'Oh Happy Days'.

TV3 podria competir el 2021

Atès que l'EUR no ha rebut la sol·licitud formal de TV3 per a poder participar en aquesta edició i vist que els terminis per a la inscripció han acabat, la Televisió de Catalunya podria participar finalment al concurs del 2021 si així ho decideix. Segons han confirmat fons del mitjà català al 'Nacional': «L'objectiu de Catalunya passa per guanyar el festival o, si més no, fer-hi un bon paper».

La inversió mínima per poder competir en aquest certamen es troba al voltant dels 300.000 euros tot i que el pressupost «dependria sempre dels recursos econòmics de l'emissora». En el cas que Catalunya formés part del pròxim concurs, TV3 s'encarregaria de cobrir tot el festival sempre i quan generés cert interès en la societat catalana.


Comentaris

envia el comentari