Verónica Forqué durant la representació de l'obra de teatre 'La respiración' a Madrid (05/06/2017)

Verónica Forqué es va divorciar del marit i va perdre el seu germà en pocs mesos

Verónica Forqué va haver de fer front a dures garrotades en poc temps

La mort de Verónica Forqué ahir al migdia ha commocionat tot el país. Ningú no s'esperava que l'actriu es pogués arribar a prendre la vida.

Encara que no s'ha confirmat de manera oficial, els mitjans creuen que es tracta d'un suïcidi. Fins i tot, 'El Mundo' ha publicat que ja ho havia intentat recentment.

Sembla que estava passant per un moment molt dolent, anímicament parlant, a causa dels cops durs que havia patit en poc temps. S'havia divorciat i havia perdut a dos éssers estimats recentment.

Verónica Forqué es va separar després de trenta anys de matrimoni

Tal com va reconèixer en diferents entrevistes, un dels moments més durs que havia viscut últimament va ser la seva separació. L'any 2014, va posar punt final al seu matrimoni amb el cineasta Manuel Iborra després de 33 anys junts.

Es van casar el 1981 i van tenir una filla, María, que ha estat el gran pilar vital de l'actriu.

Primer pla de Manuel Iborra
Manuel Iborra ha estat el gran amor de Verónica Forqué. | Cedida

 Malgrat ruptura, Verónica va reconèixer que Iborra havia estat i seria el gran amor de la seva vida. També va afirmar que la separació va ser necessària fonamentalment per la monotonia que tenien. Així, va arribar a manifestar que «l'estimava, però no podia suportar-lo, era un avorriment de vida i semblava una àvia de 80 anys».

El divorci no va ser gens fàcil, al contrari. Va fer que Forqué patís «una depressió horrorosa, que vaig superar amb medicaments i psicoanàlisi».

Verónica Forqué va patir dues garrotades més

L'esmentada separació de Manuel, amb qui havia compartit tres dècades de la seva vida, va ser la primera garrotada que va enfonsar l'actriu. Però, poc després, van arribar dos cops realment durs i que li van provocar un gran dolor.

Al cap de pocs mesos de trencar el seu matrimoni, va haver d'afrontar la mort del seu únic germà: Álvaro. «Ell estava bé, no es trobava malalt, estava content i amb molta feina. Es va estirar al sofà, es va fer un porro i es va morir».

Sempre van estar molt units i la seva pèrdua la va enfonsar encara més. Per això, va caure en una depressió molt profunda.

El seu àngel se n'havia anat, però ella el tenia present, com va comentar a 'Masterchef'. Durant el concurs, va preparar un salmorejo en honor seu, ja que va afirmar que «ell el feia boníssim».

Primer pla de l'actriu Verónica Forqué
Verónica Forqué va passar per diverses èpoques molt difícils a la seva vida. | Twitter

 Però les tragèdies encara no s'havien acabat. El 2018 va patir la mort de la seva mare, la també actriu Carmen Vázquez Vigo. Una de les persones més importants per a ella i que, juntament amb el pare, li van inculcar l'amor per la interpretació.

Tot aquest cúmul de situacions són les que han portat Forqué a trobar-se malament anímicament des de fa temps.

Pla general de Verónica Forqué saludant als mitjans de comunicació
Verónica Forqué va patir molt de dolor en pocs anys. | GTRES

La filla ha estat sempre al seu costat i li ha transmès l'amor i la comprensió que necessitava, així com nombrosos amics i familiars. De la mateixa manera, durant els últims mesos ha rebut l'afecte incondicional dels seus companys de 'Masterchef Celebrity'.

Tot i això, la madrilenya no ha pogut superar la malenconia, la tristesa i l'esgotament que sentia. Ens ha dit adeu per sempre, però com Belén López ha escrit: «Ja estàs amb la teva mare, pare i germà. Eres més del cel que de la terra, per això has marxat abans d'hora amb la llum».

«Amb la llum que ens has deixat a tots, amb els teus milers de personatges i amb la teva presència als que teníem la sort de conèixer-te».