IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Viggo Mortensen explica a la televisió nord-americana la tradició del tió

L'actor ha relatat com els catalans pinten una cara, alimenten i finalment colpegen un tronc perquè els doni regals, deixant el públic bocabadat

Viggo Mortensen ha explicat a la televisió nord-americana la tradició del tió
Viggo Mortensen ha explicat a la televisió nord-americana la tradició del tió | CBS

El conegut actor nord-americà Viggo Mortensen sembla estar disposat a donar a conèixer les tradicions catalanes més enllà de les nostres fronteres. Aquest cop, Mortensen ha sorprès l'audiència del popular programa 'The Late Late Show with James Corden' de la cadena CBS, explicant com els catalans, per Nadal, es dediquen a pintar-li una cara a un tronc, l'alimenten, i finalment el piquen perquè els cagui regals. 

L'actor ha relatat que els catalans donen als nens, i no només, un bastó perquè puguin pegar-li al tronc tan fort com els sigui possible, alhora que canten la tradicional cançó «Caga tió». Una imatge que s'allunya de la del tradicional Santa Claus, que és l'encarregat de porta els regals als nens nord-americans, i també a alguns països europeus. 

La resta d'invitats no han amagat la seva sorpresa en assabentar-se sobre la tradició catalana
La resta d'invitats no han amagat la seva sorpresa en assabentar-se sobre la tradició catalana del tió | CBS

 

Una explicació que no ha deixat indiferent ningú

«Als nens els encanta perquè poden suar i poden picar el tronc amb un bastó tan fort com vulguin, i cridar i fer el que vulguin», ha insistit Mortensen, que també ha afegit que «quan tota la família ha cantat tres cops la cançó per a cagar, els nens allarguen el braç sota la manta, i en treuen un regal».

El presentador i un segon invitat del programa no han pogut amagar la seva sorpresa en escoltar les paraules de Viggo, i fins i tot se'ls ha escapat alguna rissa, de la mateixa manera que al públic. «Una història encantadora», ha afegit el presentador James Corden, abans de donar a uns anuncis publicitaris.

Viggo Mortensen, un dels socis d'Òmnium Cultural

El vincle que uneix Viggo Mortensen amb Catalunya és molt més gran del que podríem pensar. Fa uns mesos, el passat deu de maig d'aquest mateix any, Òmnium Cultural va informar que l'actor havia esdevingut un dels seus socis. «Benvingut a la família d'Òmnium, Viggo Mortensen! És un honor que donis suport a l'entitat que treballa per la cultura la llengua i els drets civils a Catalunya», va escriure llavors l'entitat, en un missatge que ràpidament es va viralitzar a les xarxes socials. 


Comentaris

envia el comentari