Willy Toledo s'encara amb un tertulià de TV3 pels atacs a l'església

L'actor va discutir amb el periodista econòmic Israel García-Juez, a qui va preguntar: «No se sent ofès per les desenes de violacions a menors dins de l'església?»
Willy Toledo en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Willy Toledo va participar durant la nit d'ahir en el programa ‘FAQS’ de TV3, després de la seva detenció i posada en llibertat per ser autor d’un presumpte delicte contra els sentiments religiosos. L’actor va protagonitzar un moment molt tens quan el tertulià Israel García-Juez li va recriminar la seva ofensa contra els catòlics.

 

El col·laborador va dir-li que el 93% de la població té sentiments religiosos i li va demanar «des de la tranquil·litat» que pensés en tots els catòlics espanyols que s’ofenen quan «diu em cago en…». Toledo li va respondre contundentment: «Vostè se sent ofès per les desenes de casos de violacions dins de l’església i per la profundíssima misogínia de l’església catòlica, apostòlica, pederasta i romana?».   

 

 

Defineix Teresa de Calcuta com «una de les majors criminals del planeta»

Aquestes afirmacions van desquadrar a García-Juez, que va respondre que «és clar» l’ofenien aquestes actuacions «canalles». El periodista va preguntar més tard a l’actor si no estava «orgullós de l’església de la mare Teresa de Calcuta». Toledo va tornar a respondre amb vehemència.

 

«Teresa de Calcuta és una de les majors criminals del planeta», va comentar. L’actor va definir a la religiosa com «una senyora dement per qui l'honor més gran d’un ésser humà, només si és pobre, és morir amb dolor com Crist a la creu».

 

 

Disposat a assumir les conseqüències de la desobediència

Willy Toledo va admetre també que volia que el seu arrest fos gravat, per tal que tothom veiés com a Espanya et poden detenir per publicar un simple post a Facebook. Sobre el seu procés judicial, l'actor es va mostrar «disposat a assumir les conseqüències» com un exercici de llibertat personal i desobediència civil

 

L'actor també va comparar el seu cas amb l'atac terrorista que va patir la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo'. En aquest sentit, Toledo va comentar que mentre en aquell moment «fins i tot la dreta» parlava de llibertat d'expressió, a ell l'acusen d'un delicte contra els sentiments religiosos, però matisant que «només els dels catòlics, perquè amb els dels musulmans es netegen el cul»