La presentadora de TV3 que és parella de Quim Masferrer

La periodista té una filla de quatre anys amb la seva parella i va heretar el seu amor per les lletres de la seva àvia
Xantal Llavina és la dona de Quim Masferrer i presentadora a TV3 | Catalunya Ràdio

 

Xantal Llavina és una reconeguda periodista de ràdio, televisió i premsa que ha treballat en diversos mitjans de comunicació amb renom, com TV3, El Peródico de Catalunya, Barça TV o El PuntAvui, Ràdio 4 RNE, entre altres, després d’haver estudiat Periodisme a la Universitat Ramon Llull i Ciències Empresarials a la Pompeu i Fabra.

 

Fa vuit anys que Xantal comparteix la seva vida amb Quim Masferrer, un gran amant de la natura i apassionat del teatre, quatre que tenen una filla en comú. La periodista ha assegurat en alguna ocasió que «la felicitat és estar al sofà amb ells». Destaca que aquest any Llavina ha obtingut el Premi GrausTIC a la Comunicació i Divulgació TIC 2019 gràcies al seu programa ‘Revolució 4.0’ de Catalunya Ràdio.

 

Un accident amb disset anys li va canviar la vida

Xantal va néixer a Barcelona el 22 d’agost de 1975 i de la seva infància i adolescència destaca un fet que va ser crucial i traumatitzant per ella. La mateixa periodista va confessar a Eloi Vila, al programa ‘Al cotxe!’ aquest passat juliol, que amb disset anys va patir un accident de trànsit que podria haver-li causat danys irreversibles i, arran d'aquest fet, té molt respecte als cotxes.

 

Xantal Llavina va confessar a Eloi Vila un dels moments més durs de la seva vida | Twitter (@xantallavina)

 

«Vaig tenir un accident molt fort amb disset anys amb uns amics, anant de Canet a Calella», relatava la periodista, «al noi que conduïa li va agafar un tall de digestió... Vam xocar. És una cosa que no s’oblida». Un amic seu va restar uns dies en coma i ella va patir una forta contusió. «Vaig tenir un hematoma. Em podia haver quedat cega d’un ull. Allò em va canviar molt a aquella edat». 

 

Després d’aquell episodi, la relació de Llavina amb els cotxes va ser molt diferent: «Li vaig agafar molt de respecte», afegint que «un cotxe és fantàstic, però ens hi juguem la vida. Jo no deixo que em portin gaire en cotxe».

 

Xantal, vocació pel periodisme des de ben petita

Cal destacar que Xantal va decidir a què dedicar-se des de ben petita. Gràcies a la seva àvia, escriptora, va heretar el seu amor per les lletres i amb deu anys ja tenia decidit quina seria la seva professió així que, un cop va haver d'escollir què estudiar a la universitat, ella ja ho tenia clar. D'aquesta manera va llicenciar-se en Periodisme a la Ramon Llull i després va continuar amb una diplomatura en Ciències Empresarials a la Pompeu Fabra.

 

Així, Xantal Llavina va començar a donar els seus primers passos com a becària a TVE, per continuar als informatius de Barcelona TV i en diversos programes de TV3 com 'El Club', 'En Directe', 'La Nit en Directe', 'El Club d'Estiu', 'Els Dies Clau'. Després va passar per Barça TV,  Ràdio RNE i el PuntAvui TV, entre altres, fins a arribar Catalunya Ràdio on va ser la presentadora i directora de 'Revolució 4.0' que ara està a TV3. A més a més, l'any 2011 va escriure un llibre: «Facebook. Millori les seves relacions coneixent la xarxa social que connecta el món».

 

Xantal Llavina i Quim Masferrer són parella des de fa set anys i tenen una filla en comú | Twitter (@xantalllavina)

 

Al llarg de la seva carrera professional Xantal ha rebut diversos premis, tant ella com alguns dels programes que ha presentat. Per exemple, l'any 2013 el programa de Ràdio 4 RNE 'Directe 4.0' va rebre una menció de qualitat al millor programa de ràdio als Premis de Ràdio Associació de Catalunya. Destacant, sobretot, que el seu programa 'Revolució 4.0' de Catalunya Ràdio ha guanyat el Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC el 2017 i el 2019. A més a més, Xantal Llavina va guanyar el Premi Dona TIC Divulgadora 2018 per la Generalitat de Catalunya.

 

Set anys al costat de Quim Masferrer

Xantal Llavina i Quim Masferrer són parella de fa set anys i es van conèixer un abans. Del també  presentador només té bones paraules i assegura que és «l'home de la seva vida». Amb ell, l'any 2015, va tenir una filla que ara té quatre anys i també és «el més important a la seva vida» i ara el que més li importa és «la salut de la seva família». 

 

Cal destacar que la periodista en alguna ocasió ja ha parlat sobre la seva filla i el seu embaràs, explicant que es va quedar embarassada en un dels seus viatges: «La ruta de cabanyes que vam fer el 2014 per Suècia, on vam engendrar la nostra filla» i que va ser «el més inoblidable», va explicar Xantal Llavina.

 

 

  

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Televisió