IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Les xarxes esclaten contra 'El programa de Ana Rosa' per com ha tractat el cas Diana Quer

Molts usuaris creuen que el programa s'ha aprofitat de la desgràcia per aconseguir audiència

Ana Rosa Quintana en una imagen de archivo
Ana Rosa Quintana en una imatge d'arxiu | Cedida

'El programa de Ana Rosa' ha sigut la diana de les crítiques a les xarxes socials pel seu tractament del cas de Diana Quer, després que el cos de la noia aparegués el passat 31 de desembre en el pou d'una nau abandonada a la localitat de Rianxo, A Coruña.

Molts usuaris, especialment a Twitter, han considerat que el programa presentat per Ana Rosa Quintana i d'altres de la competència a televisions públiques i privades s'han aprofitat de la desgràcia que ha viscut la família Quer durant els gairebé 500 dies que ha estat desapareguda. 

«Voltors, carronyers i impresentables»

 

Els que han estat més crítics han acusat 'El programa de Ana Rosa' i 'Espejo Público' d'haver-se comportat com a «voltors carronyers» amb el cas, d'haver-se aprofitat al màxim de la vida dels implicats, de la germana, el pare i la mare de Diana, i d'haver parlat de les seves misèries buscant beneficis.

Demanen al programa que demani perdó a la família de Diana Quer

Molts d'aquests usuaris han demanat al programa que rectifiqui i demani perdó a la família de Diana pel tractament que se n'ha fet del cas. Els usuaris acusen Ana Rosa Quintana i els seus col·laboradors de muntar un «circ mediàtic» i de culpar en algunes ocasions l'entorn de Diana de la seva desaparició.

La seva situació familiar, la vida amb la seva mare o la pèrdua de la custòdia de la seva germana Valeria per part del pare van ser temes tractats als programes i mitjans de mig país. També culpen el programa de culpabilitzar la víctima, Diana Quer, a qui s'ha tractat de «fresca» i de «buscona» per agradar-li sortir de festa i vestir com vestia. 

Setmana negra de violència masclista a l'Estat

 

Els usuaris més crítics consideren que els mitjans són només l'expressió d'una societat malalta que culpabilitza les dones de les agressions sexuals, com en el cas de 'La Manada', en què algunes veus no creuen la versió de la víctima. 

En un moment en què la violència masclista ha sacsejat bona part de la societat després d'una setmana negra amb diferents casos de dones assassinades per les seves parelles o exparelles durant les festes de Nadal.El cas de Kènya Álvarez, morta a Sant Adrià del Besòs, o d'Andrea Carballo a Castelló, van precedir a la resolució del cas de Diana Quer.

Els mateixos usuaris exigeixen als mitjans un tractament imparcial i neutral sobre aquest tipus de casos i exigeixen al programa que demani perdó per parlar de la vida íntima i familiar de Diana Quer durant mesos, provocant a la família encara més de mal que el que han patit per la seva desaparició.


Comentaris

envia el comentari