ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Xavier Bonastre després d’una greu operació: «He tornat a la vida»

«Jo mateix em vaig donar per acabat. Per mort. Literal»

El periodista d'esports de TV3, Xavier Bonastre, ha estat ingressat a la UCI per una greu operació
El periodista d'esports de TV3, Xavier Bonastre, ha estat ingressat a l'UCI per una greu operació | Xavier Bonastre

Xavier Bonastre sobreviu després d’estar a les portes de la mort. El periodista d’esports de TV3 ha fet una demolidora confessió a través del seu blog personal: «He tornat a la vida». Uns dels rostres més estimats de la televisió catalana ha tornat a la vida després de patir una segona oclusió intestinal que el va portar a urgències, passar per dues operacions en tres dies i estar massa dies ingressat a l'UCI.

Ni els metges veien massa clar la seva situació, ja que van advertir la seva dona Mònica que «es preparés perquè podria anar-se'n a l'altre barri». No obstant això, la segona operació va anar molt bé i, després de passar set dies intubat i dormint a l'UCI, en Xavier Bonastre va despertar el 14 de setembre.

Segona oclusió intestinal en menys de sis mesos

El periodista català comparteix les seves vivències a través del seu blog i el passat mes d’abril va informar que, després de córrer la Mitja Marató d’Igualada, va començar a sentir «un mal de panxa notable» que el va obligar a aturar-se a mig camí i no el deixava sortir ni del cotxe. Estava patint una oclusió intestinal i va ser operat d’urgència, apartant-lo de les seves estimades curses.

El passat 5 de setembre en Xavier Bonastre va sentir el mateix dolor abdominal i a l’espatlla. «Jo mateix em vaig donar per acabat. Per mort. Literal», amb aquestes paraules tan demolidores comença la seva última entrada al blog. «Per mi estava clar. Després de l'experiència de l'abril amb l'oclusió intestinal, tenia força números que la cosa s'hagués repetit».

Durant la matinada el van operar d’urgència, però «la cosa no va acabar d'anar del tot bé, perquè en les hores posteriors a la intervenció, no millorava, ans al contrari». Gràcies al seu germà Manuel, que és metge, va poder salvar la vida i el van tornar a operar perquè va patir un xoc sèptic. Però realitzar dues operacions en només tres dies, és massa just.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Després de més de 2 mesos aturat, he tornat a córrer. Bé... trotar, més aviat. 1m 30s; 200m; 8’2 km/h. #SeguimLaRecuperacio

Una publicación compartida de Xavier Bonastre (@xbonastre) el

Xavier Bonastre va estar a punt de morir

«La cosa va estar tan justa, que li van dir a la meva dona, la Mònica, que es preparés perquè podria anar-me'n a l'altre barri». Tanmateix la segona operació va anar bé i en Xavier Bonastre va ser ingressat a l'UCI on va passar set dies intubat i dormint. «Finalment, el 14 de setembre em vaig despertar».

Els efectes secundaris de dues operacions seguides d’aquesta magnitud són greus. Segons ha confessat el periodista de TV3, per una part «tens al·lucinacions i veus la realitat distorsionada», per l’altra, «t'infles de manera espectacular». En Xavier normalment pesa al voltant dels 72 quilograms, però va passar a pesar-ne 90: «Les cames eren com potes d'elefant; els dits dels peus, autèntics botifarrons; no podia ni aixecar els braços».

Gràcies als diürètics va aconseguir desinflar-se i recuperar-se, encara que fins i tot va baixar fins als 65 quilograms, «massa poc». «El cert, malgrat tot, és que cada dia estava clarament millor que el dia anterior».

Finalment ha volgut agrair el suport de la seva família, els amics i, sobretot, tot el personal mèdic: «Són més d'un centenar les persones, des de cirurgians fins a personal de la neteja, passant per lliterers, infermers i infermeres, els que van tenir cura de mi en un moment o altre. Els estaré eternament agraït a tots i cadascun d'ells».


Comentaris

envia el comentari