rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El fenomen TFCD o l'intrusisme en el món de la fotografia professional

Els TFCD s'han convertit en una forma perquè nois i sobretot noies que volen un book de fotos, el treguin gratis. El que abans es pagava, per poder presentar-se més endavant en agències o càsting, o per tenir fotografies personals, ara ja no es paga.

Fa molt de temps que vull escriure sobre aquest tema però no sabia com fer-ho per a no ofendre a ningú i que a alguns no els hi sortís bufolles a l'hora de llegir-lo, total que m'és igual, ja va sent hora que es posi en coneixement que hi ha darrere de molts d'aquests 'treballs TFCD' i que la gent sigui conscient del que està fent quan es posa davant d'una càmera i cedeix les seves fotos perquè corrin per les xarxes.

  

  

Qué és un TFCD?

  

Us explico, les sessions TFP i TFCD (Time For Print i Time For CD) són un intercanvi en el qual diversos artistes (per exemple, un fotògraf, un model, un maquillador...) es posen d'acord per fer una sessió de fotos no remunerada, de la qual tots ells en trauran algun benefici d'ella. Aquest tipus de sessions les utilitzen tots els professionals que hi participen per practicar, millorar o agafar més experiència en el seu camp.

 

 

  

Qui recorre a les TFCD?

  

Recorre a aquestes sessions, fotògrafs, aficionats a la fotografia, aspirants a models, maquilladors, perruquers...

  

La majoria de fotògrafs que surten d'estudiar el curs de fotografia professional necessiten un port foli per a poder ensenyar als seus futurs clients i recorren als TFCD per aconseguir-les. Després també tenim els aficionats que ho fan per diversió.

  

La gent creu, sobretot les models, que aquestes sessions fotogràfiques són la millor opció per començar en el món de la moda i de la publicitat, però moltes vegades no és així.

  

Per la meva trajectòria professional conec a molts fotògrafs (gent professional que viu de fer fotografies) i aficionats a la fotografia (gent que no es dedica professionalment però que els agrada fer fotografies), ho remarco perquè moltes vegades la gent no ho te gaire clar. La majoria de vegades que he col·laborat amb alumnes d'escoles de fotografia l'experiència ha estat molt bona, menys quan ho he fet amb gent aficionada (persones que es creuen que per portar la millor càmera del món ja són fotògrafs professionals...).

  

  

Quin risc hi ha a l'hora de fer TFCD?

  

Parlo del risc que hi ha per part de la model, normalment passareu una bona estona i l'experiència us agradarà i trobareu a gent molt maca, però d'altres us podeu trobar amb gent molt poc professional o depravats sexuals.

  

Si, no exagero, fixeu-vos qui hi ha dins d'aquests grups de TFCD, casualment la gran majoria són homes, alguns d'ells passen els 50 anys i si comenceu a mirar les seves fotos, la gran majoria d'elles són de noies fotografiades amb molt poca roba. Sovint fan competicions entre ells per veure qui té més fotos de ties en pilotes i estan obsessionats per veure qui té més 'm'agrada' a les seves fotos. I se m'oblidava, que a ningú se li acudeixi fer alguna crítica constructiva en algun comentari d'una foto que segur se li tiren al coll. La prepotència és el habitual en aquests tipus de grups.

  

Us parlaré de casos reals: noies que s'han trobat amb fotògrafs que porten dins de la funda de la càmera un munt de preservatius per "rematar la feina", fotògrafs que us despullaran amb la mirada i després us convenceran per fer-ho davant la càmera, altres que us diran de fer una sessió molt bonica en un lloc molt idíl·lic i us faran unes fotos horribles, altres que us portaran una maquilladora que us deixarà maquillades com la 'Pepa Pig', en fi... gent molt poc professional. Parlo normalment de noies perquè hi ha molt pocs nois que accedeixen a realitzar aquest tipus de sessions, de fet si us passegeu dins d'aquests grups de TFCD de facebook (que a cada província en tenen més d'un) ho podreu veure.

  

Això és el que us podeu trobar in situ, després aquest fotògraf penjarà fotografies vostres per les xarxes socials, moltes vegades fotos que ni vosaltres publicaríeu mai de la vida però que a ell li bufa la vostra opinió.

  

El risc en què es troben els fotògrafs, és que la majoria de noies que accedeixen a fer-se fotos són noies que no tenen ni idea de posar-se davant la càmera, i per tant és impossible obtenir una instantània per poder col·locar dins d'un port-foli professional. I per altra banda sempre hi ha les mateixes cares en aquests tipus de grups, res de bo. És com anar al 'mercadillo' del dissabte i passar per la parada de la cantonada que sempre té els mateixos pijames de baixa qualitat, aquells que amb una rentada ja han encongit un pam.

  

Per tant si us voleu fer fotos amb un mínim de qualitat i les voleu per presentar-vos a agències o per regalar a la família, no us arrisqueu amb les TFCD, us pot sortir bé però també ho podeu pagar car. No costa res contractar un fotògraf professional, bé si... calers, però a la llarga ho agraireu, d'alguna manera s'han de guanyar la vida els fotògrafs que han invertit en formació i que es paguen un autònom i el lloguer d'un estudi. I si el que voleu és fer una sessió per diversió, i decidiu fer un TFCD, assegureu-vos bé de què la persona que us farà les fotografies és algú de confiança, que té bona reputació a les xarxes, que fa fotografies amb una mica de gust i que no publicarà mai a les xarxes socials fotografies que vosaltres no hàgeu autoritzat. Si us agraden les fotografies amb llenceria o nus feu-ho amb un fotògraf professional, mai amb TFCD, hi ha fotògrafs especialitzats amb nus que saben fer molt bé la seva feina i a més no publicaran les fotografies sense el vostre permís. Recordeu que les xarxes socials són molt potents i que les fotos que hi pengeu o que hi esteu etiquetades us poden perjudicar en algun moment de la vostra vida.

  

Si us heu quedat amb ganes de més, aquí us deixo un vídeo d'una noia explicant la seva experiència: 

 

 

Si voleu aparèixer en aquesta secció, podeu contactar amb nosaltres via correu electrònic a info@catalunyadiari.cat o mitjançant el telèfon 977 311 522.

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris