TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🚨 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Els CDR convoquen una nova mobilització per avui

Els orígens catalans de Bershka, una de les multinacionals tèxtils més importants del món

La firma aposta per un públic jove
Imatge d'una botiga Bershka | Cedida

 

L'any 1998 el multimilionari gallec, Amancio Ortega, va demanar a l'empresari murcià, establert a Catalunya, Julián Imaz que llancés la cadena Bershka, dedicada íntegrament a la roba femenina. L'empresa va convertir-se així en el primer projecte d'Inditex gestat i sorgit a Catalunya, pensat amb l'objectiu de captar el públic femení adolescent a través de la venda de roba barata, quan el conegut 'low cost' no estava tan estès com ara. En aquell moment, l'empresari Julián Imaz ja comptava amb una dilatada trajectòria en la indústria tèxtil i el seu nom era conegut al Maresme, ja que s'havia dedicant durant anys a la fabricació de peces de roba per a tercers, entre ells El Corte Inglés i el mateix grup Inditex, per a qui havia arribat a produir més de 50 milions de camises a l’any. Com explica el portal 'Via Empresa', van ser els seus coneixements i contactes amb la mà d’obra local els que propiciaren que l’imperi català d’Inditex Bershka naixés a Tordera, l’hàbitat natural d’Imaz i on hi té els seus negocis. 

L'any 2006, Imaz va començar la seva carrera en solitari amb la cadena Friday’s Project, que obria les portes com a marca pròpia amb preus elevats. Una estratègia que va voler corregir quatre anys després quan va apujar la persiana de la primera botiga Shana l’any 2010, aquest cop retornant a la moda de baix cost i reduint encara més els preus respecte a Bershka, Stradivarius i les altres cadenes de moda jove de la galàxia Inditex. L’any 2013, l’empresari posava en marxa Double Agent que, a diferència de Shana, té una aurèola de marca californiana que l’ha fet una de les cadenes més desitjades pel públic adolescent en l'actualitat. De fet, l’obsessió de l'empresari català pels joves ha anat més enllà de la moda, ja que Imaz és també propietari de Giuliani’s, una pizzeria situada al centre comercial La Maquinista totalment dirigida al mateix target sota el lema: pasta, pizza, music. Una recepta fresca pensada pels joves d'avui en dia.

Amb 2.012 milions d’euros de facturació el 2016, Bershka és la segona cadena d’Inditex després de Zara amb més volum de negoci. Aquesta xifra converteix a la companyia de Tordera en la segona empresa catalana de moda, per sota de Mango, però a pocs milions de superar-la.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris