TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Rec.0, l'espectacular festival de moda al barri del Rec d'Igualada

El REC.0 és un esdeveniment que té lloc dues vegades a l'any al barri del Rec d'Igualada, durant quatre dies, els mesos de juny i novembre

El passat cap de setmana vaig tenir ocasió d'assistir al Rec.0, la concentració de pop up stores més gran d'Europa, on primeres marques i dissenyadors venen els seus estocs a l'antic barri industrial del Rec d'Igualada. En paral·lel, s'hi organitzen activitats culturals: concerts, conferències, exposicions, recitals… El Rec.0 va néixer l'any 2009 i, des de llavors, cada edició és tota una festa a Igualada. 

 

Nau del barri del Rec d'Igualada convertida en un espai de venta de la firma IKKS | Claudia Salas
 

Rec.0, espai de la firma Levi's | Claudia Salas

Dues vegades l’any, i només durant quatre dies, les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda on marques de primer nivell posen a la disposició dels usuaris la roba i altres articles a preus únics. Hi vaig poder trobar descomptes des del 60 al 80 %! La veritat és que val molt la pena. A més a part d'apostar per les marques consolidades com poden ser Levi's, IKKS, Custo Barcelona, Antonio Miró, Sita Murt, Mango, etc., també ho han fet amb nous talents, com dissenyadors nacionals i noves marques nòrdiques. Un dels descobriments per a mi va ser la firma «io sono l'amore» que confeccionen bolsos de manera artesanal utilitzant diferents materials, teixits, pelleteria i brodats, creant peces úniques. 

 

Bolsos fets a mà de la firma "io sono l'amore" | Claudia Salas
 
 
Barri del Rec d'Igualada | Claudia Salas
 

Cada edició del Rec.0 Experimental Stores és únic. S’obren espais nous, molts d’ells desconeguts, i s’incorporen també noves marques, de forma que es configura un circuit que sempre és diferent. Després, el barri torna a la normalitat, amb una activitat que barreja la indústria adobera amb els estudis de disseny i altres professions. És molt bonic passejar pel barri, té molt d'encant i tenir l'oportunitat de veure les antigues fàbriques no té preu.

 

Barri del Rec d'Igualada, les antigues fàbriques acullen grans marques per a vendre el seu estoc. | Claudia Salas

 

Però el Rec.0 no és només moda, també vam poder gaudir del Rec Street Food, un festival de menjar de carrer amb food trucks i pop up bars. La cultura i, especialment, la música, també van tenir el seu espai amb el Rec Music Festival, on es van realitzar quinze concerts repartits en diferents espais del circuit Rec.014.

 

Zona de descans amenitzada per un DJ. | Claudia Salas

 

I per acabar, un consell per als que ja estigueu pensant anar-hi a l'edició que faran al juny: aneu a primera hora del matí, ja que aparcar és molt difícil i s'acaben omplint totes les places d'aparcament de la zona, tant les gratuïtes com les de pagament. Si sou matiners, podeu aconseguir una plaça de pàrquing sense haver de pagar, i si feu com jo que vaig arribar-hi al voltant de les onze del matí, donareu voltes desesperats dins el centre de la ciutat i haureu de pagar (unes 7 hores em van sortir per uns 13 euros).

 

Interior de la nau on hi havia la firma IKKS | Claudia Salas

 

Per altra banda, els que porteu canalla i passegeu amb cotxets us haureu de carregar de paciència. Hi ha algun accés complicat, sobretot per passejar dins de les botigues (en algunes, és pràcticament impossible) a més, la gent no ho posa gens fàcil i de vegades som una mica intolerants fins al punt de veure alguna mare disgustada pels comentaris de compradores agressives compulsives recriminant que anessin amb els seus fills. Alguns espais, com el de Mango, obligaven a deixar els cotxets fora, però la zona on hi havia algunes de les firmes de roba infantil eren de fàcil accés i fins i tot hi havia zona d'esbarjo per als nens.

 

Zona del barri del Rec. 0 on es trobaven algunes de les firmes de roba infantil | Claudia Salas

 

Així que ja ho sabeu, la visita al Rec.0 és una bona oportunitat per adquirir moda de marques de prestigi a preus únics en un entorn molt especial. 

 

Si voleu aparèixer en aquesta secció, podeu contactar amb nosaltres via correu electrònic a info@catalunyadiari.cat o mitjançant el telèfon 977 311 522.

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris