rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Els 9 trucs barats ideals per refredar casa teva

Si no tens aire condicionat, aquests consells poden ajudar-te a passar menys calor
Trucs molt interessants per gaudir d’una casa més fresca sense gastar-te un dineral | Pixabay

 

Ja és aquí l’estiu i també els dies ben llargs, la platja, el sol, les vacances i... la calor. Moltes vegades, aquest darrer element tan lligat a l’estiu pot ser ben molest si la nostra casa té tendència a escalfar-se i no disposem d’aire condicionat.

 

Encara que és impossible que et desfacis de la calor del tot —a l’hivern, a banda, la trobaràs a faltar—, si no t’arriben els diners per posar l’aire condicionat no et preocupis: et mostrem la millor manera de refredar el teu pis sense utilitzar l’aire condicionat amb l’ajuda de 9 trucs ben senzills.

 

Les millors formes de refredar casa teva sense aire condicionat i de manera natural

Existeixen determinats trucs que pots dur a terme per refredar casa teva sense recórrer a l’aire condicionat i per gaudir de l’estiu amb una llar més confortable.

 

Veuràs que algunes de les recomanacions que t’oferim perquè puguis refredar casa teva de forma natural impliquen alguna mena de canvi i resulten molt fàcils de dur a terme. No t’esperis arribar a baixar la temperatura de la teva llar com si fossis a l’hivern mentre a fora els termòmetres bullen, però sí que pots esperar aconseguir que casa teva estigui fresca de manera natural.

 

1. El moment indicat per obrir les finestres

El consell més rellevant per refredar casa teva sense fer servir l’aire condicionat està relacionat amb les hores concretes en què tendim a obrir les finestres. Encara que pot semblar força contradictori —si et mors de calor la primera cosa que faràs és obrir les finestres per buscar que entri una mica d’aire—, el cert és que cal que les finestres estiguin tancades al llarg del dia.

 

Si decideixes obrir-les quan fa més calor, l’aire calent entrarà a casa teva i provocarà que faci més calor. Per tant és millor que, quan marxis a la feina, deixis totes les finestres ben tancades, les persianes totalment abaixades, les cortines corregudes i, en cas de tenir tendal, cal deixar-lo obert per evitar que penetri la calor. Opta per obrir les cortines i apujar les persianes a la nit, quan ja no faci sol.

És millor esperar el moment en què ja no faci sol per obrir les finestres | Cedida

2. Escull bé les cortines que faràs servir

Decanta’t per tons ben clars com el blanc o el color os, groc, beix, etc., perquè no absorbiran la calor ni la llum com els colors foscos, que absorbeixen molt la calor i la llum. Alhora, mira de fer servir teles ben lleugeres per a les cortines en comptes de teles més aviat pesades, perquè els teixits que són més pesats també tenen tendència a atrapar l’escalfor i a mantenir-la.

 

 

3. Remulla les cortines igual que es feia abans

Un truc que es feia servir abans per refredar la casa de manera natural a l’estiu és el de remullar les cortines que estan situades a les finestres per on entra l’aire. Només cal que les ruixis amb aigua amb l’ajuda, per exemple, d’un ruixador, perquè quan passi l’aire l’ambient es refresqui i la temperatura de dins baixi.

 

4. Recorre al ventilador i ajuda’t de sal i gel

Si vius en un lloc on a l’estiu fa molta calor, segur que disposes d’un magnífic ventilador. I, en el cas que vulguis optimitzar l’ús que fas del ventilador per tal de refredar casa teva sense utilitzar l’aire condicionat, et caldrà col·locar un recipient metàl·lic al davant del mateix ventilador i posar-hi sal gruixuda i gel a dins.

 

Així, faràs que l’aire que circuli pel voltant del recipient situat al davant del ventilador es refredi de manera immediata, cosa que farà que es vagin refredant les parts de la casa per on passi. Si disposes de més d’un ventilador, pots col·locar un recipient metàl·lic al davant de cadascun i crear un corrent d’aire que et permeti refredar casa teva de manera ben natural.

 

5. Utilitza aigua ben freda per fregar els terres

Una manera que també és efectiva si vols refredar casa teva durant l’estiu i aconseguir estar-hi molt més còmodament consisteix a fregar cada nit el terra dels mateixos indrets amb aigua ben freda. Això farà que baixin les temperatures i que disminueixi la sensació de calor que s’havia creat dins de casa teva, i t’ajudarà a dormir amb un ambient molt menys pesat i més fresc.

 

6. Rega les teves plantes a la nit

En cas que tinguis un balcó o un pati amb plantes, a l’estiu és interessant regar-les a les nits. Per un cantó, això t’ajudarà a mantenir-les amb prou aigua per quan faci més calor i, per l’altre, la humitat que conté la terra mullada t’ajudarà a refredar casa teva de manera natural, perquè contribueix a refredar l’aire que va cap a dins de la llar. 

 

7. Posa plantes verdes dins de casa teva

Com que parlem de plantes, volem destacar que, si t’agraden, estaria molt bé que en posessis alguna d’interior que sigui de color verd i com més gran sigui millor. Es tracta de plantes que van molt bé quan es tracta d’absorbir l’escalfor de l’aire i que ajuden a crear un ambient molt més fresc.

 

Les plantes tenen tendència a absorbir l'escalfor de l'aire i a mantenir la llar més fresca | Hogar Mania

 

8. Deixa els teus llençols ben frescos

Un altre truc molt eficient per gaudir d’una casa més fresca i dormir millor durant l’estiu és que, cada matí, quan et despertis col·loquis els llençols dins de l’habitació més fresca de tota la casa. Així, si els retires del llit durant el dia aconseguiràs que no s’hi concentri la calor.

 

9. Prescindeix dels electrodomèstics durant el dia

Per últim, t’aconsellem una cosa que hauries de deixar de fer si vols que la teva casa es mantingui més fresca a l’estiu: evitar fer servir els electrodomèstics al llarg del dia, sobretot els que produeixen més calor com ara la planxa o el forn, per aconseguir que no hi hagi una concentració més alta d’aire calent a l’interior de casa teva.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris