Condemnat a presó per agredir el propietari d'un bar a Sant Feliu de Guíxols

Com a conseqüència de l'atac la víctima ha perdut la visió d'un ull de forma irreversible
Imatge del judici a l'Audiència de Girona | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència de Girona ha condemnat a set anys de presó un home per colpejar el propietari d'un bar de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, amb un pot d'esprai pebre i deixar-lo sense visió en un ull. Els fets es van produir a les cinc de la matinada del 21 de febrer del 2016.

 

L'acusat va entrar a l'establiment just quan ja estaven tancant i els clients estaven sortint. A més, era conegut per haver provocat alguns aldarulls al local. Per això, la propietària del bar li va dir que no podia entrar. En aquest moment, «l'acusat li va ruixar la cara amb un pot metàl·lic d'esprai pebre, causant-li lesions», diu la sentència.

 

El marit de la dona va anar ràpidament a auxiliar-la i l'acusat li va propinar un «fort cop» amb el pot d'esprai a l'ull dret. Com a conseqüència de l'agressió, l'home va caure i va impactar amb el cap contra el terra, trencant-li les ulleres que portava.

 

El propietari del bar va patir una contusió ocular amb fractura de l'òrbita dreta i una ferida al front. «Li han quedat com a seqüeles la pèrdua total de la visió de l'ull dret, de forma irreversible, i una cicatriu externa», recull la sentència. Per la seva banda, la dona va haver de rebre atenció mèdica i va trigar dos dies a recuperar-se.

 

L'acusat tenia un germà bessó

Durant el judici es va insinuar que l'atac l'hauria pogut cometre realment un germà bessó de l'acusat, quelcom que ha quedat totalment desacreditat pel tribunal. «Les víctimes van manifestar que podien identificar perfectament els bessons perquè el germà de l'acusat té una cicatriu visible que no té el processat», argument la sentència.

 

A més, un agent de la policia local que es va presentar al lloc dels fets també va assegurar conèixer els bessons des que eren petit i que els podia diferenciar perfectament. Tres clients del bar que van ser testimonis de l'agressió van afegir que una hora abans el germà bessó havia trencat un dels vidres de bar, uns fets pels quals ja ha estat enjudiciat i condemnat.

 

Condemnat a presó

Al judici, el processat va assegurar que havia estat víctima d'una agressió per part del cambrer del bar però no tenia cap tipus de lesió, però el tribunal argumenta que la seva versió «no és creïble». A més, es descarta que en el moment de l'agressió estigués afectat per la ingesta d'alcohol o drogues.

 

Finalment, la magistrada de l'Audiència de Girona l'ha acabat condemnant com a autor d'un delicte de lesions amb causació d'inutilitat d'òrgan principal i d'un delicte lleu de lesions, per haver ruixat la dona amb l'esprai pebre. Per això, li ha imposat set anys de presó i una multa de 240 euros. A més, haurà de pagar a les víctimes una indemnització total de 47.467 euros.

Comentaris