Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

S'aixeca parcialment el secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17-A

El jutge Andreu impedeix que vegin la llum imatges dels terroristes manipulant explosius i les parts ho hauran de consultar a la seu de l'Audiència Nacional
Imatge de l'operatiu policial després de l'atemptat del passat 17 d'agost a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge Fernando Andreu, qui està investigant els atemptats del passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, ha decidit aixecar el secret de sumari de part de les diligències que s'han fet fins al moment, a menys d'un mes de la celebració de l'any dels atemptats que van posar fi a la vida de setze persones a Barcelona i Cambrils. La majoria dels integrants de la cèl·lula terrorista de Ripoll van morir entre les explosions d'Alcanar, abatuts pels Mossos a Cambrils o com el conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, a Subirats, després de dies escapant de la policia.

 

El jutge cita a declarar dos testimonis

El jutge ha decidit entregar a les parts alguns dels documents per tal que es puguin iniciar els procediments d'acusació i de defensa. L'Ajuntament de Cambrils i de Barcelona, entre altres parts, rebran la documentació durant els pròxims dies per tal que els seus gabinets jurídics les puguin analitzar. El jutge ha enviat a les parts una interlocutòria a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari.cat on també cita a dos testimonis, un d'ell protegit, pel pròxim dilluns.

 

Imatge d'una de les dues explosions al xalet d'Alcanar | CatalunyaDiari.cat

 

El magistrat, però, manté secretes les peces de la causa que fan referència a informació relacionada amb entrades i escorcolls, comunicacions telefòniques, protecció de testimonis i comissions rogatòries a altres països que s'han hagut de fer durant les investigacions. Andreu ha acceptat que els ajuntaments de Barcelona i Cambrils es puguin personar a la causa, però ho ha denegat als de Ripoll.

 

El jutge vol evitar imatges a la televisió

Entre la documentació que es fa pública hi ha 21 volums que estan digitalitzats. Tota la documentació de les persones que van perdre la vida en l'atemptat i també la que investiga als terroristes que van morir a Alcanar, Cambrils o Subirats. També hi ha quatre DVD amb imatges dels acusats manipulant explosius i altres que mostren l'atropellament a la Rambla de Barcelona.

 

El jutge permetrà a les parts visualitzar aquests DVD a la Secretaria de l'Audiència Nacional, amb l'expressa prohibició de poder fer cap còpia per evitar-ne la difusió. En la interlocutòria Fernando Andreu s'ha mostrat molt clar que vol evitar que les imatges arribin a l'opinió pública per la cruesa de les imatges, on es veu com Younes Abouyaaqoub entra a la Rambla de Barcelona.

Comentaris