Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Imputen a Dani Mateo un delicte d'odi i ultratge als símbols nacionals

Un jutjat de Madrid ha admès a tràmit una denúncia presentada per un sindicat policial, i el còmic haurà de donar explicacions el pròxim dilluns
Dani Mateo està citat a declarar per un presumpte delicte d'odi i ultratge als símbols nacionals | Twitter

 

Els problemes per a Dani Mateo semblen no tenir final, i és que l'humorista haurà de donar explicacions davant del jutge el pròxim dilluns, 26 de novembre, a les 11.30 hores, per la polèmica iniciada després de mocar-se amb la bandera d'Espanya a 'El Intermedio'. Segons indica el portal 'La Información', el titular del jutjat número 47 de Madrid ha admès a tràmit una denúncia presentada per un sindicat del Cos Nacional de Policia, que acusa el còmic d'un delicte d'odi i ultratge als símbols nacionals. 

 

El còmic haurà de donar explicacions per un gag molt polèmic

Recordem que el polèmic gag en el qual Mateo es va mocar amb la bandera va provocar molta polèmica, i l'onada de reaccions va obligar el mateix humorista, i també el programa, a reaccionar per demanar disculpes a tots aquells que es van sentir ofesos. A les xarxes socials les crítiques van ser tan brutals, que el català es va veure obligat a eliminar el seu compte de Twitter durant unes hores. 

 

La defensa de Mateo va recórrer l'obertura d'aquesta causa, però el jutge va desestimar la petició perquè es va presentar fora de termini, i també perquè considera que el col·laborador ha de declarar com a investigat, i justificar-se. Una de les persones que ha carregat amb més duresa contra el còmic va ser Frank Cuesta, que a través de les xarxes socials li va demanar que recapaciti, i va instar-lo a fer el mateix amb «una estelada o una bandera de l'ISIS». 

 

Dani Mateo va reconèixer haver rebut amenaces pel seu gag | Cedida

 

Mateo va rebre amenaces, i va confessar sentir-se «malament»

Després d'adonar-se de la magnitud de la polèmica, el mateix Dani Mateo va sentir la necessitat d'explicar com se sentia, i va confirmar que fins i tot havia rebut amenaces. «Parlaré des del cor: estic malament. Fa uns dies que estic molt malament perquè ha sigut molt fort», va escriure el còmic, que també va assenyalar que les amenaces no estaven dirigides únicament contra ell, sinó també contra la seva família i parella. «Molts em poden acusar d'ingenu, però no vaig saber preveure la dimensió», va concloure llavors.

Comentaris