rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Eduardo Zaplana, en llibertat

La jutgessa ha pres aquesta decisió perquè considera que el seu risc de fugida ha disminuït
Eduardo Zaplana quedarà en llibertat en les pròximes hores | Informalia

 

L'expresident valencià Eduardo Zaplana quedarà en llibertat en les pròximes hores, després de passar més de set mesos a presó. Segons explica 'El Correo', no es tracta d'una decisió presa per motius de salut, sinó perquè el risc de fugida ha disminuït.  Zaplana està en presó provisional al centre penitenciari de Picassent pel cobrament de comissions per adjudicacions públiques.També queden en llibertat el seu assessor fiscal i el presumpte testaferro.

 

Tot i això, la defensa de Zaplana havia sol·licitat durant molts mesos la seva posada en llibertat per raons mèdiques. Consideraven que la seva estada a presó havia empitjorat el seu estat de salut i que corria un greu risc de morir entre reixes. L'expresident, malalt de leucèmia segons ha informat la seva família, es troba ingressat a l'Hospital La Fe de València des que al gener va anar a fer-s'hi una revisió.

 

a

 

Blanqueig de capital

L'expresident està investigat pels presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació, després que aflorés diner negre originari de paradisos fiscals i s'identifiquessin suposades comissions il·legals pagades per les empreses concessionàries de l'administració valenciana durant el seu mandat. Es tractaria, en total, de 10 milions d'euros, que s'haurien adjudicat, per exemple, al pla eòlic del País Valencià, tot i que no suposa estrictament que el mateix Zapata els percebés.

 

La Guàrdia Civil acredita que Eduardo Zaplana va cobrar comissions durant la seva etapa al capdavant de la Generalitat Valenciana, tot i que aquests delictes haurien prescrit. També investiga el pla de privatització dels serveis de les ITV, que es va posar en marxa el 1997.

 

Poc risc de fuga

Els investigadors han recuperat prop de 6,7 milions d'euros del patrimoni que amagava Zaplana en paradisos fiscals | CatalunyaDiari.cat

 

La investigació conclou que són molt reduïdes les possibilitats que Zaplana fugi del país. Els investigadors han recuperat prop de 6,7 milions d'euros els últims mesos després de viatjar per Amèrica del Sud i Europa per localitzar les societats en les quals presumptament l'expresident amagava el seu patrimoni.

 

 

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris