rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Jordi Turull i la seva dona, citats a declarar

La fiscalia es va querellar contra ells per la cessió de patrimoni de l'exconseller a la seva esposa
Jordi Turull amb la seva dona el dia del seu empresonament | CatalunyaDiari.cat

 

El passat mes de juny, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre a tràmit la querella presentada per la Fiscalia contra Jordi Turull i la seva dona, Blanca Bragulat per un presumpte delicte d'insolvència punible, en concret, per haver-li cedit ell a ella 96.000 euros abans d'entrar a la presó.

 

Ara, el tribunal ha denegat la petició d'arxivament de la causa presentada per Turull i, a més, l'ha citat a declarar el pròxim dia 8 d'octubre a les 9.00 hores. També ha citat la seva dona el mateix dia però a les 9.45 hores.

 

Acusat de cedir patrimoni per dificultar futures mesures cautelars contra ell

 

La querella de la fiscalia contra Turull va ser admesa a tràmit pel tribunal en considerar que conseller podia haver donat part del seu patrimoni a la seva dona amb l'objectiu de «dificultar o retardar l'efectivitat de les mesures cautelars que poguessin disposar-se en contra seva» en un moment en què la seva situació judicial era bastant extrema, a punt d'entrar a presó.

 

De fet, la fiscalia va acusar-lo d'haver cedit els 96.000 euros a la seva dona amb «l'evident propòsit i finalitat d'intentar eludir el possible embargament del seu patrimoni» com a conseqüència del procediment judicial al qual es podia veure involucrat.

 

Imatge d'arxiu de Jordi Turull | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i que el polític ha negat que aquestes hagin sigut les causes de la cessió de patrimoni, el tribunal torna a deixar clar que els seus actes es van fer, des del seu punt de vista per «frustrar l'efectivitat de possibles mesures cautelars que es poguessin adoptar davant la imminència d'un procés penal que posteriorment es va interposar i del que podrien derivar-se responsabilitats pecuniàries».

 

Turull va al·legar motius de salut

En el recurs que el mateix Jordi Turull va presentar contra la querella de la fiscalia afirmava que la cessió es va fer en dos testaments oberts que tots dos van fer en els quals es designaven recíprocament com a hereus, tot això perquè els dos «havien passat recentment per problemes de salut greus».

 

De fet, des de Junts per Catalunya es va emetre una nota en defensa de Turull aclarint que la cessió dels 96.000 euros a la seva dona s'havia fet pel «risc de mort sobtada» de l'exconseller que pateix «apnees severes» i necessita dormir acompanyat d'una màquina d'oxigen.

Comentaris