Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Junqueras i Romeva demanen substituir la presó per l'arrest domiciliari

El seu advocat ha presentat un recurs al Tribunal Suprem després que els tornessin a denegar la posada en llibertat
Junqueras i Romeva, en una imatge d'arxiu en campanya | CatalunyaDiari.cat

 

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha presentat un recurs a la Sala Penal del Tribunal Suprem després que aquest divendres denegués la llibertat sol·licitada pels presos independentistes en considerar que encara hi ha risc de fuga i destacant, a més, la proximitat de la data del judici.

 

En l'escrit d'apel·lació, Van den Eynde argumenta que els seus clients «han comparegut sempre a la crida judicial i l'únic interès és, precisament, anar al judici oral per defensar la seva innocència». En aquest sentit, l'advocat ha demanat la seva posada en llibertat o com a mínim «una mesura cautelar menys costosa que la presó preventiva», sol·licitant així que el seu empresonament a Lledoners sigui substituït per un arrest domiciliari.

 

Una alternativa a la presó

Andreu Van den Eyde ha assegurat que la justícia espanyola quedaria en mala posició en el cas que no existís una alternativa a la presó: «Manifestar manca d'alternatives a aquesta situació deixa en molt mal paper al sistema de justícia i el defineix com un sistema incapaç de garantir que els ciutadans puguin afrontar les seves responsabilitats amb un mínim respecte als seus drets fonamentals».

 

La defensa de Junqueras i Romeva també critica que el Tribunal Suprem asseguri que la decisió de la justícia alemanya de no extradir Puigdemont per un delicte de sedició no té cap incidència en el desenllaç d'aquesta causa. En aquest sentit, Van den Eynde ha argumentat que fins i tot el jutge instructor Pablo Llarena ha criticat la decisió de l'Audiència de Schleswig-Holstein. «Quelcom hauran fet a Alemanya, per tant, que mereixi certa atenció», apunta.

 

El Tribunal Suprem torna a denegar la llibertat dels presos

Aquest divendres, el Tribunal Suprem va tornar a denegar la llibertat als processats per rebel·lióEn concret, la decisió afecta Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Jordi Sànchez, Josep Rull, Raül Romeva, Jordi Turull i Jordi Cuixart. A més, també es va rebutjat canviar la presó per qualsevol altre tipus de mesura preventiva.

 

Aquesta decisió va ser presa al·legant que encara hi ha risc de fuga i destacant, a més, la proximitat de la data del judici. De la mateixa forma es considera que des que Pablo Llarena va acordar fer entrar a presó preventiva els polítics, no hi ha hagut cap modificació en els seus casos, cosa que fa que la seva situació no hagi de canviar.

Comentaris