rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Junqueras i Romeva recusen cinc jutges del Tribunal Suprem per no ser imparcials

El seu advocat que la ideologia dels jutges «podria arribar a suposar una barrera» a l'hora de dictar una sentència
Oriol Junqueras i Raül Romeva | CatalunyaDiari

 

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha presentat davant de la Sala Penal del Tribunal Suprem un escrit de recusació contra cinc membres del jurat que ha de jutjar els exconsellers per una falta d'imparcialitat. En concret, l'escrit recusa els magistrats Manuel Marchena, Andrés Martínez, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela i Antonio Del Moral.

 

Van den Eynde considera que aquests jutges «han pres decisions que comprometen la seva imparcialitat» i que han utilitzat expressions que així ho corroboren. L'advocat defensa que tothom és lliure de creure el que vulgui, però que en aquest cas els valors dels magistrats «podrien trobar-se en col·lisió amb els dels processaments fins al punt d'afectar la imparcialitat dels que jutgen».

 

Influència política en les decisions

El lletrat de Junqueras i Romeva apunta que aquesta causa té un component polític i que la ideologia dels jutges «podria arribar a suposar una barrera» a l'hora de dictar una sentència. De fet, assenyala que ja s'ha posat en dubte la separació de poder i que el sistema d'elecció de la cúpula judicial «ha estat criticat internacionalment per la seva permeabilitat a les decisions polítiques».

 

Junqueras i Romeva demanen substituir la presó per l'arrest domiciliari

Aquest dissabte, Oriol Junqueras i Raül Romeva ja van presentar un recurs a la Sala Penal del Tribunal Suprem després que denegués la llibertat sol·licitada pels presos independentistes en considerar que encara hi ha risc de fuga i destacant, a més, la proximitat de la data del judici.

 

 

En l'escrit d'apel·lació, el seu advocat argumentava que els seus clients «han comparegut sempre a la crida judicial i l'únic interès és, precisament, anar al judici oral per defensar la seva innocència». En aquest sentit, l'advocat va demanar la seva posada en llibertat o com a mínim «una mesura cautelar menys costosa que la presó preventiva», sol·licitant així que el seu empresonament a Lledoners sigui substituït per un arrest domiciliari.

 

Van den Eyde va assegurar que la justícia espanyola quedaria en mala posició en el cas que no existís una alternativa a la presó: «Manifestar manca d'alternatives a aquesta situació deixa en molt mal paper al sistema de justícia i el defineix com un sistema incapaç de garantir que els ciutadans puguin afrontar les seves responsabilitats amb un mínim respecte als seus drets fonamentals».

Comentaris