rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Justícia alemanya decidirà sobre Puigdemont abans de setembre

El Tribunal d’Schleswig-Holsteing vol prendre la decisió abans que acabi l'estiu
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

El pròxim mes d’agost, com a molt tard, s’hauria de conèixer la decisió de la Justícia alemanya a la petició d’extradició realitzada pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, sobre Carles Puigdemont. Així ho ha informat la jutge portaveu del Tribunal d’Schleswig-Holsteing, Frauke Holmer.

 

Després d’assegurar que la mesura es farà oficial abans d’acabar l’estiu, inclòs matisant que no s’hauria d’arribar al mes de setembre per confirmar-se, ha donat a conèixer que els representants del Tribunal estan estudiant el cas per poder indicar la data definitiva on tancar un nou capítol del cas.

Extradició per delicte de malversació

Cal recordar que els jutges encarregats d’analitzar la causa sobre Carles Puigdemont, Matthias Hohmann, Martin Probst i Matthias Schiemann, van rebutjar en primera instància la petició d’extradició proposada pel jutge Pablo Llarena pel delicte de rebel·lió.

 

Considerant que la justícia espanyola va realitzar una acusació «il·lícita», els magistrats no van dubtar en denegar la sol·licitud. No obstant això, per la segona proposta d’extradició, lligada al delicte de malversació, els jutges van demanar més proves per estudiar la decisió.

La petició de Pablo Llarena

Imatge d'arxiu de Pablo Llarena. | CatalunyaDiari.cat

 

Fora de termini, el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va fer arribar al Tribunal d’Schleswig-Holsteing més de dos mil folis amb informació financera de la Generalitat, on s’incloïa l’hipotètic cost que hauria significat l’obertura dels col·legis electorals durant l’1 d’octubre.

 

La defensa de Carles Puigdemont va interpretar la mesura com una acció desesperada per part del magistrat, qui va entregar tota la documentació que tenia a l’abast per intentar argumentar el delicte de malversació, el qual encara no ha estat considerat per la justícia alemanya.

Carles Puigdemont, en llibertat a Alemanya

L'expresident Carles Puigdemont, a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

No obstant la situació judicial de Carles Puigdemont, l’expresident es troba en llibertat des del mes d’abril. Un cop abandonada la presó de Neumünster, el Tribunal ha decidit no revisar la situació del polític per la seva autonomia de moviments, pel que no compta amb restriccions dins del país alemany.

 

D’aquesta manera, els jutges han considerat que, tot i la informació entregada per Pablo Llarena, no era necessari tornar a empresonar Puigdemont, una decisió qualificada com «absolutament correcta» per part de la magistrada de justícia alemanya, Katarina Barley. 

Comentaris