Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'Audiència de Barcelona reobre la causa contra l'alcaldessa de Berga

Montse Venturós està acusada d'un presumpte delicte electoral en negar-se a retirar l'estelada de l'Ajuntament
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós | Cedida

L'Audiència Provincial de Barcelona ha reobert la causa —arxivada el març— contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per un presumpte delicte electoral en negar-se a retirar l'estelada de l'Ajuntament. En declaracions a Catalunya Ràdio, l'advocat de Venturós i diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Benet Salellas, ha assenyalat que, encara que el jutge de Berga va aplicar «un criteri independent que diu que la política ha de quedar fora dels tribunals», l'Audiència ha volgut donar un escarment perquè no creixi l'independentisme. «Hi ha jutges que són independents i volen deixar la justícia al marge de la politització», ha assegurat.

Tot i així, el diputat ha assenyalat que «a mesura que augmenta l'escala de la jerarquia judicial, trobem una justícia més complaent amb el Poder Judicial de Madrid, que vol enviar al banc dels acusats tot el procés independentista». Salellas ha explicat que la Fiscalia ara ha de formalitzar l'acusació contra Venturós: «Anirem a un judici en els propers mesos en els quals ella haurà de tornar a declarar i tornarà a reivindicar que va actuar com havia de fer-ho».

 

Preguntat per si l'alcaldessa tornarà a negar-se a declarar, ha dit que és un debat que han de tenir, però faran el millor perquè el procés sobiranista avanci. «Probablement no hi acudirem voluntàriament», ha afegit. Per a Salellas, no declarar aporta «un component de dignitat dels càrrecs electes»  amb què volen reforçar la idea que no han fet res mal fet.

Comentaris