rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L’Audiència de Navarra manté la llibertat provisional de 'La Manada'

El cas d'Antonio Manuel Guerrero, que va intentar renovar el seu passaport a Sevilla, s'investigarà per separat
Un membre de 'La Manada' a Sevilla. | EUROPA PRESS

 

Els cinc membres condemnats de 'La Manada' seguiran en llibertat provisional després que la Secció Segona de l'Audiència de Navarra hagi desestimat els recursos interposats pel Ministeri Fiscal, l'acusació particular i les acusacions populars contra la interlocutòria emesa el 21 de juny

 

En aquesta nova resolució, la Sala indica que la decisió presa en la sentència del 21 de juny és «ferma» i apunta que no es pot interposar cap recurs contra ella. Paral·lelament, aquesta resolució torna a comptar amb el vot particular del president de la Sala, que mostra la seva «discrepància» pel davant el fet que la presó provisional pugui ser eludida mitjançant fiança.

El cas del guàrdia civil s'estudiarà per separat

Malgrat la decisió de mantenir la llibertat provisional dels cinc membres, el cas d'Antonio Manuel Guerrero encara no està tancat. L'Audiència de Navarra apunta que la situació del guàrdia civil, que va anar a intentar obtenir el passaport a Sevilla quan ho tenia prohibit, serà objecte de la deguda resolució en un acte independent.

 

Cal recordar que, malgrat l'Audiència de Navarra va deixar-lo en llibertat en considerar que no existia risc de fuga, Antonio Manuel Guerrero es va presentar a una comissaria de Sevilla, tan sols tres dies després de la seva posada en llibertat, amb la intenció de renovar el seu document. 

 

 

Ara bé, Guerrero va ser advertit per la cap de l'equip d'expedició que no podia renovar el seu passaport, perquè tenia prohibida la sortida del territori nacional, entre altres mesures cautelars. 

Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de 'La Manada' | Cedida

 

El militar de 'La Manada' podrà reincorporar-se a l'exèrcit

Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de 'La Manada'podrà reincorporar-se a les seves funcions a l'exèrcit espanyol, segons va publicar el Butlletí Oficial del ministeri de Defensa (BOD), el passat 10 de juliol. En concret el jove, condemnat a nou anys de presó per l'Audiència de Navarra, roman ara a l'espera de saber quin serà el seu nou destí, i quines les funcions que haurà de desenvolupar. 

 

«Queda a disposició del general cap del comandament personal de l'Exèrcit de Terra, i adscrit a efectes administratius a la subdelegació de Defensa de Sevilla», es pot llegir al BOD, on s'especifica la nova situació del jove. 

 

Entre altres, s'informa que la decisió comença a tenir efectes «a partir del 22 de juny», a més d'assenyalar que, si es vol, es pot «interposar, en el termini d'un mes» un recurs contra la decisió, tal com assegura 'ElDiario.es'

Comentaris