rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dos anys de presó per a un advocat que va estafar 33.000 euros a Lleida

L'home es va quedar els diners que un matrimoni li va entregar perquè negociés amb una entitat bancària el dret d'usdefruit de l'immoble on vivia
Pere R.F. durant el judici per haver-se quedat 33.000 euros d'una parella de Lleida | cedida

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i tres mesos de presó un exadvocat de Lleida per haver-se quedat els diners que un matrimoni li havia entregat perquè negociés amb un banc el dret d'usdefruit de l'habitatge on vivien. En concret, Pere R.F., de 60 anys, va estafar uns 33.000 euros a la parella. No es tracta de l'única condemna contra el lletrat, i és que anteriorment ja va ser denunciat per apropiació indeguda en dues ocasions. 

 

En aquells casos les condemnes van ser recorregudes davant del Tribunal Suprem, i el seu advocat, Dani Ibars, ha avançat que també recorrerà aquesta sentència per «infracció de llei», en considerar que els fets han prescrit. L'Audiència de Lleida considera provat que el denunciat no va fer cap gestió per aconseguir el dret d'usdefruit de l'immoble ni en una subhasta, ni tampoc en una negociació amb l'entitat bancària.

 

D'aquesta forma, el tribunal no es creu la versió de l'acusat, que va assegurar que havia realitzat diverses gestions, però que el juny del 2014 el col·legi d'advocats el va suspendre, i que «ja poc podia fer». 

Detingut per fer-se passar per advocat a Barcelona

El cas recorda, en part, al del responsable d'una agència immobiliària de Barcelona, a qui els Mossos d'Esquadra van detenir el mes de maig per presumptes delictes d'estafa i falsedat documental. En concret, l'acusat, de 45 anys i nacionalitat espanyola, es va fer passar per advocat, i es va quedar les arres de la compra de diversos pisos de la capital catalana. 

 

Ho tenia tot planificat, per tal de no aixecar cap sospita. Una còmplice es feia passar per la propietària de la casa que es trobava a la venda, arribant a exhibir fins i tot documentació falsa, i acabava signant les arres. Els pisos utilitzats estaven buits per diferents raons com, per exemple, la mort del propietari real. 

Comentaris