Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El conseller Miquel Buch, investigat per desobediència i prevaricació

Ha estat citat a declarar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)
El conseller Miquel Buch ha estat citat a declarar per un delicte de desobediència i prevaricació | CatalunyaDiari.cat

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat pel proper 16 de juliol el conseller d'Interior i exalcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, per la seva actuació abans i durant el referèndum de l'1-O del 2017. El cita com a investigat pels delictes de desobediència i prevaricació.

 

El tribunal va estimar parcialment a l'abril un recurs d'apel·lació de fiscalia i va reobrir la causa, que havia estat arxivada pel que fa a la seva actuació com a president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i també per a l'exalcaldessa de Vilanova i la Geltrú i expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras.

 

La sala civil i penal constatava aleshores que hi ha unes diligències d'investigació de fiscalia que sostenen que Buch hauria signat un decret mostrant el seu suport al referèndum i hauria ofert locals que poguessin ser utilitzats com a centres de votació

 

El tribunal havia arxivat la causa

El TSJC havia arxivat al gener la causa Buch i Lloveras per promoure l'1-O entre els alcaldes, en concret per tres correus electrònics que van enviar com a dirigents municipalistes entre el 6 i el 12 de setembre del 2017 als alcaldes catalans, instant-los a col·laborar amb l'organització del referèndum, després que el Parlament aprovés les lleis del referèndum i de desconnexió i que el Govern signés el decret de convocatòria de l'1-O.

 

Tots aquests preceptes legals van ser suspesos pel TC i es va advertir moltes autoritats públiques, inclosos els alcaldes, que no fessin cap pas per tirar endavant el referèndum. Les notificacions van arribar a l'ajuntament de Vilanova i Premià el 12 de setembre. Buch i Lloveras van declarar al novembre al TSJC.

 

 

També et pot interessar...

 

Comentaris
Patricia García Ventura
Encara no han entès qu'el referèndum ho havien de fer ja que els ciutadans s'els harían menjat, no pots anar en contra de la majoria. En tots jo no m'hagués imaginate Mai una resposta tan agresiva del estat espanyol. El poble mana I els polítics obeeixen, jo voto per alguna cosa no per fer l'idiota. El tsjc que no investigui mési no enmerdi més la troca banda de corruptes