rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

El Suprem no preguntarà al TSJE sobre la immunitat de Puigdemont i Comín

L'Alt Tribunal argumenta que no estan personats en la causa | Marchena sí que consultarà a Luxemburg la situació de Junqueras
Comín i Puigdemont volien afegir-se a la petició del Suprem al TSJE sobre la immunitat de Junqueras  | CatalunyaDiari.cat

 

Negativa a la petició de Puigdemont i Comín de consultar al Tribunal de Justícia de la Unió Europa sobre la seva immunitat. El Suprem ha rebutjat que s'afegeixin a la pregunta que els magistrats han de fer a Luxemburg sobre la situació d'Oriol Junqueras, argumentant que no estan personats en la causa. 

 

Els advocats de Puigdemont i Comín van demanar que el seu cas s'inclogués en la pregunta que l'Alt Tribunal haurà de traslladar al TSJE sobre la immunitat de Junqueras. Reclamaven al jutge Marchena que demanés també a Luxemburg sobre qüestions com la imposició del tràmit de jurar la Constitució presencialment a Madrid per tenir accés a l'acta d'eurodiputat i aconseguir l'escó a l'Eurocambra, així com per l'abast de la immunitat parlamentària i els límits i funcions de la Junta Electoral Central. 

 

Posen en dubte els requisits per exercir d'europarlamentaris

La defensa de Puigdemont i Comín demanava al Suprem que preguntés a Luxemburg si Espanya pot establir requisits addicionals per ocupar l'escó al Parlament Europeu després de les eleccions, «diferents dels supòsits d'incompatibilitat», i si l'exigència d'acatament de la Constitució és incompatible amb «la llibertat de pensament» garantida a la Carta de Drets Fonamentals de la UE i amb «el mandat lliure i independent» que estableix la llei electoral europea.

 

  

  

A més, volien saber si les autoritats espanyoles poden demanar que el jurament es faci presencialment, «encara que aquesta condició no estigui prevista expressament a la seva disposició interna». Finalment, la defensa de Puigdemont i Comín posava en qüestió que Madrid pugui notificar «una llista de diputats electes que no es correspongui amb els resultats oficialment proclamats pel mateix estat». L'escrit també defensava que la immunitat parlamentària dels eurodiputats «comença d'ençà que són escollits».

 

 

També et pot interessar...

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris