Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'últim contracte de neteja de l'Ajuntament de Sabadell hauria estat «arreglat»

La jutgessa que porta el cas ha citat com a investigades a divuit persones, entre elles l'exalcalde Manuel Bustos i dos dels tres actuals regidors PSC
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Sabadell | Cedida

 

La magistrada que investiga el ‘cas Mercuri’ ha trobat indicis de possibles irregularitats en l’adjudicació dels serveis de neteja i gestió de residus a l’empresa Smatsa, del grup Ventex, per part de l’Ajuntament de Sabadell. La jutgessa ha citat a declarar com a investigats a divuit persones, entre elles l’exalcalde Manuel Bustos i els actuals regidors del PSC, Cristian Sánchez i Ana Carrasco.

 

La interlocutòria de la magistrada Jutjat número 1 de Sabadell indica que l’adjudicació, que es va fer mentre Bustos era alcalde, puja a uns 20 milions d’euros. Els divuit investigats formarien part d’un «entramat delictiu que es desenvolupava de forma concertada, organitzada i continuada en el temps» que finançava irregularment actes electorals del PSC de Sabadell a canvi de les adjudicacions.

Un entramat format per membres del PSC i funcionaris

La trama corrupta estaria formada per diferents polítics i funcionaris de l’ajuntament de Sabadell a més d’alts càrrecs del grup Ventex, com el seu president Gervasio Rolando. Aquesta estaria encapçalada pel germà de l’exalcalde i regidor, Francisco Bustos, i el director de l’Àrea de Relacions Ciutadanes i Espai Públic, Xavier Izquierdo.

 

La investigació no només se centra en els actes electorals a Sabadell, ja que també s’haurien ‘arreglat’ adjudicacions a municipis com Montcada i Reixac o Barberà del Vallès, tots ells amb alcaldes socialistes entre el 2009 i el 2012, anys on es podrien haver comès els delictes. Smatsa també hauria pagat viatges a funcionaris a canvi de favors i el grup Ventex hauria retirat multes de la zona blava.

 

Hauran de declarar el 6 i 7 de novembre, acusats de set delictes

La jutgessa, que també hauria demanat informació sobre l’adjudicació d’un aparcament a Montcada i sobre el servei de neteja de Barberà del Vallès, ha citat a declarar els investigats els pròxims 6 i 7 de novembre en els jutjats de la ciutat vallesana. 

 

Imatge de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos | Cedida

 

Per actes com el pagament per part de Ventex de 100.000 euros per finançar un acte de Manuel Bustos durant el 2011, la magistrada acusa els dvuit membres de la trama dels delictes de tràfic d'influències, prevaricació, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, suborn, falsificació documental, frau electoral i blanqueig de capitals.

Comentaris