rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma, condemnat a 5 anys i 8 mesos de presó

S'investigaven diversos moviments urbanístics entre els anys 2002 i 2009
L'exalcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz. | EFE

 

 

L’exalcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartomeu Muñoz, ha estat condemnat a 5 anys 8 mesos de presó, en el marc de la operació Pretoria, que investigava diversos moviments urbanístics entre els anys 2002 i 2009.

 

Les localitats afectades per aquesta trama de corrupció urbanística van ser Santa Coloma de Gramanet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona. Els magistrats de la secció segona condemnen l'exalcalde socialista, i diversos polítics més, per delictes de tràfic d'influències, prevaricació administrativa, suborn i falsedat documental.

 

A causa de la dilació del procediment —els fets es van produir entre 2002 i 2009— el jutge aplica a tots els condemnats un atenuant de 8 anys i 8 mesos de presó.

7 anys de presó per Luisel Andrés García Sáez 'Luigi'

L'exdiputat Luisel Andrés García Sáez, conegut amb el sobrenom de 'Luigi', ha rebut una condemna de 7 anys i un mes de presó, mentre que l'exconseller Dobarco haurà de complir 8 anys i 6 mesos d'inhabilitació. Altres consellers amb penes de presó son Maciá Alacedra i Lluís Prenafeta, tot i que no hauran d'entrar al centre penitenciari, ja que entre els dos sumen poc més d'un any.

 

Els magistrats descriuen el paper cabdal de l'exdiputat Luisel Andrés García Sáez 'Luigi', un conegut empresari i polític català d'origen andalús que actuava com a 'conseguidor' de la resta d'implicats.

 

El jutge ha ordenat, tanmateix, que es comissin els beneficis obtinguts de forma il·lícita, un total de 5,9 milions d'euros.  Es calcula que es van defraudar fins a 45 milions d’euros en tres trames de corrupció urbanística, investigades en les operacions Pallaresa, Niesma i Badalona.

 

Comentaris