URGENT

L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Demanen 12 i 15 anys de presó pels imams que van agredir sexualment a menors a Barcelona

La família de les víctimes, de 9 i 12 anys, van denunciar que se'ls agredia quan resaven
Dos menors resen en una mesquita | EFE

 

La Fiscalia portarà a judici a dos imams de Barcelona que suposadament van abusar de menors de 9 i 12 anys mentre estaven a la mesquita per rebre classes de religió. Un dels acusats es troba a la presó, mentre que l'altre està en llibertat sota fiança. Les famílies de les víctimes van denunciar que se'ls agredia quan anaven a resar. Els imams defensen la seva innocència.

 

Els dos casos són similars, i un d'ells ja té data: el 17 de setembre, a l'Audiència de Barcelona. Segons els escrits d'acusació, els dos menors eren agredits quan estaven sols en una habitació del centre religiós per estudiar l'Alcorà. A més, també coincideixen que els dos rebien amenaces perquè no expliquessin res a ningú.

 

Tal com informa 'La Vanguardia', el primer cas que es revisarà, del nen de 9 anys, correspon al d'un imam que exercia a Ciutat Vella. L'home, natural de Pakistan i de 31 anys, es troba en presó provisional des del novembre de 2017. Era imam del centre des del gener del mateix any. La Fiscalia de Barcelona, a través de l'escrit a què ha tingut accés 'La Vanguardia', demana una condemna de 12 anys de presó.

 

Els demanen 60.000 euros per danys morals

L'altre cas, que se centra en els abusos a un nen de 12 anys, afecta un imam del barri del Clot de Barcelona, que ocupava el càrrec des de 2012. Es troba en llibertat provisional sota fiança. La Fiscalia demanarà en aquest cas 15 anys de presó. L'agressor agafava amb força el coll de la víctima per immobilitzar-lo en el moment de l'agressió. En tots dos casos, segons l'escrit, se sol·liciten 60.000 euros d'indemnització per danys morals.

 

També et pot interessar...