El Suprem reitera l'afirmació envers el delicte de rebel·lió de Carles Puigdemont

El tribunal considera la suspensió dels càrrecs de l'expresident i els altres exiliats
El Tribunal Suprem confirma novament el delicte de rebel·lió de Puigdemont i la resta d'exiliats | Cedida

 

El Suprem ha confirmat, altra vegada, aquest dijous, 11 de juliol, el delicte de rebel·lió de l'expresident Puigdemont i la resta d'exiliats. Paral·lelament, el tribunal ha ratificat la suspensió per als càrrecs públics que va determinar anteriorment el jutge Llanera, qui va instruir la causa contra l'1-O. Per la seva banda, cal recordar que Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Antoni Comín van presentar un recurs contra la decisió de Llarena

 

Com a mesura cautelar, el Suprem veu positiva la suspensió automàtica dels seus càrrecs i funcions considerant-la «proporcional a la gravetat dels fets». En referència a l'acusació de rebel·lió, el tribunal opina que les al·legacions dels líders independentistes en defensa no es són plausibles, ja que van tramitar-la després «d'abandonar el territori nacional», després de saber que podien enfrontar-se a un procés penal de gravetat. L'organisme judicial assegura que els independentistes pretenien, amb aquesta mesura, «situar-se fora d'abast directe de les autoritats judicials espanyoles».

 

Antonio Tajani, el president del Parlament Europeu, va declarar que no està en posició de considerar Puigdemont futur membre del Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont, Junqueras i Comín rebutjats com a eurodiputats 

Així mateix, considera que no és necessària una consulta de la qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ja que al·leguen que els fets evidencien la intencionalitat. Paral·lelament, pel que fa a la immunitat de Carles Puigdemont no existeix una constància tangible que l'afavoreixi, ja que, tal com declaren a partir de la carta emesa per Antonio Tajani, el president del Parlament Europeu, no se'l pot considerar subjecte de «futur eurodiputat»

 

Cal recordar que l'expresident va replicar Tajani després de la negativa compartint el llistat de diputats electes publicat pel BOE, on sí que figura el seu nom —juntament amb el d'Oriol Junqueras i Toni Comín—. «Per què diu Tajani que no hem estat proclamats?», reclamava Puigdemont a Twitter. 

 

 

També et pot interessar...