Arriba una nova estafa a Whatsapp sobre pàgines d'adults

L'usuari rep una notificació que s'ha donat d'alta en aquest tipus de web i facilita un telèfon per donar-se de baixa
WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria més populars. | CatalunyaDiari.cat
 

En l'època actual, pràcticament tothom utilitza Whatsapp per comunicar-se, fins i tot aquells usuaris que són nous això de la missatgeria instantània. Aquests són precisament els que més alerta han d'estar de les estafes que contínuament s'estenen per l'aplicació.

 

Els usuaris més experimentats potser desconfien, tot i que cada vegada les estafes estan més buscades i són més complexes per tal de fer caure als usuaris. Afortunadament, el perfil de Twitter de la Policia és molt actiu a l'hora d'alertar de totes aquestes pràctiques.     

 

El nou frau a través de Whatsapp

En la nova estafa que s'està posant de moda, l'usuari rep un missatge d'un número desconegut: «Hola, bones, el teu número de WhatsApp està registrat per un mes en dues pàgines d'adults. Les pàgines són www.espanaligamos.com i www.encuentrosesporádicos.com».

A continuació, el missatge avisa que hi ha «moltes persones interessades» a contactar amb l'usuari i que hi ha 252 «missatges amb fotos i vídeos». En aquest moment, apareix un número de telèfon al quan, suposadament, l'usuari pot trucar per donar-se de baixa de les pàgines de contactes. No obstant això, en realitat es tracta d'un número de pagament que costa 1,57 euros el minut.           

Whatsapp, un paradís pels estafadors

Aquesta no és la primera estafa que circula per l'aplicació de missatgeria instantània, i és que aquest tipus de fraus són habituals. El passat mes de juny, la Policia Nacional ja va advertir sobre una notícia falsa relacionada amb el nivell d'alerta terrorista a Espanya.   

 

Segons avisa el cos de seguretat, en cas de rebre aquest missatge, el millor que pots fer és marcar la conversa com a correu brossa i tot seguit esborrar i bloquejar el número de telèfon per no seguir rebent comunicacions.      

 

Així doncs, cal estar alerta amb una mena d'estafes creixents. De fet, els Mossos d'Esquadra o cossos de policia estatals ja han posat en relleu diverses vegades la gran problemàtica que ocasionen aquesta mena de missatges. L'obtenció de dades via Whatsapp, en aquest sentit, provoca que els estafadors tinguin relativament fàcil poder-nos enganyar a través d'unes estafes que cada vegada són més i més constants.