Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Los chubascos seguirán en el norte este domingo

Primer dia de desembre de temps més mogut amb alguns xàfecs i temperatures avall

Fins al matí poden caure ruixats a qualsevol punt i la resta del dia als extrems del territori. La setmana que ve arribaran més canvis

Mapa de la previsió per a aquest diumenge
Mapa de la previsió per a aquest diumenge | Catalunya Méteo

El temps es complicarà una mica més al llarg de les properes hores, ja que l’arribada d’un front farà que, entre la nit de dissabte i diumenge al matí, els xàfecs puguin aparèixer a qualsevol comarca, mentre que a la tarda la situació es mantindrà moguda a la meitat nord i puntualment a les muntanyes de l’Ebre. El primer dia de desembre també estarà marcat per la baixada de temperatures, mentre que la setmana que ve arribaran més canvis.

Pel que fa a l’estat del cel, de nit, matinada i primeres hores del matí hi haurà més núvols amb ruixats que aniran circulant d’oest a est, de forma feble en conjunt i poden aparèixer a qualsevol punt. Poden caure pluges més abundants al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Lleida.

La resta de la jornada, el sol dominarà a Lleida i Tarragona  però el temps seguirà una mica mogut a la resta amb alguns ruixats, fins i tot es podrien presentar a les muntanyes del sud. La neu al Pirineu baixarà fins als 1.500 o 1.400 metres, però baixarà fins als 1.200 a la cara nord. Entrarà una mica el vent de mestral i tramuntana als dos extrems del territori.

Temperatures cap avall

Pel que fa a les temperatures, baixaran més  per l’arribada d’una massa d’aire més freda que trencarà amb la dinàmica de vents de ponent reescalfats de les últimes jornades. El descens serà d’entre 2 i 4 graus en general, tot i que seguirà la bonança a molts punts del sud i la costa. Màximes entre 13º i 18º, més baixes al Pirineu.

Pel que fa a les mínimes, pujaran una mica per la presència de més núvols, mantenint-se un fred moderat amb glaçades inexistents fora del Pirineu. L’ambient serà més hivernal de cara a les següents nits.

Los chubascos seguirán en el norte este domingo
Després del diumenge amb estones de paraigües, el temps no acabarà de fer net | Alfons Puertas

Temps incert la setmana vinent

De cara a la setmana vinent, hi ha molta incertesa encara en el pronòstic. Una borrasca mediterrània molt profunda portarà precipitacions entre País Valencià, Balears i Catalunya. Per ara, a casa nostra caurien ruixats però sense grans estralls entre dimarts i dimecres, amb el plat fort a les illes i València.

Però un petit moviment de la pertorbació farà canviar totalment la previsió, així que haurem d’anar seguint amb molta atenció aquest temporal. El que sí que és segur és que les temperatures es normalitzaran amb fred normal per l’època.

També et pot interessar...