Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
ERCSOE

ERC exigeix que la negociació amb el PSOE «no s'acompanyi de més repressió» i adverteix: «No tenim cap pressa»

Sabrià insisteix que no tenen pressa i que la prioritat és arribar a un «acord sòlid»: «Tant ens és deu dies com un mes, dos o el temps que calgui»

ERCSOE
PSOE i ERC es reuneixen amb l'objectiu de desencallar la investidura | Catalunya Diari

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, exigeix que la negociació amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez «no s'acompanyi de més repressió». «No es poden produir situacions com la d'aquesta setmana en què el Tribunal de Comptes, el més polititzat de l'estat espanyol, que és molt dir, agafi i persegueixi 29 persones per l'1-O mentre passen totes aquestes negociacions quan sabem que això podria no produir-se», ha afirmat aquest dissabte en una atenció als mitjans. Sabrià insisteix que ERC «no té cap pressa» sinó que la prioritat és arribar a un «acord sòlid»: «Tant ens és deu dies com un mes, dos o el temps que calgui». També ha advertit que si no s'ofereixen solucions polítiques, ERC votarà que no a Sánchez i «ningú ens podrà fer culpables d'unes terceres eleccions», ha assegurat.

Sabrià ha defensat que  «l'única opció viable, però la més difícil políticament en alguns moments és seure a negociar» i ha assenyalat que no ho poden fer «amb un calendari de repressió al costat». «No podem estar asseguts en una taula de negociacions i que  29 persones rebin una citació del Tribunal de Comptes», s'ha queixat el president del grup parlamentari i vicesecretari general de Comunicació d'Esquerra en una atenció als periodistes per valorar l'actualitat política.

ERC, sense pressa

També ha insistit que la prioritat per als republicans no són les dates sinó el contingut i arribar a acords i ha recalcat: «Si el PSOE té pressa que vingui amb respostes a les nostres demandes». Entre les condicions per facilitar la investidura de Sánchez com a president espanyol, els republicans reclamen que s'obri un diàleg entre governs per resoldre políticament el conflicte i que no hi hagi condicions, és a dir, sense vetar parlar d'autodeterminació i amnistia. La primera trobada formal entre ERC i PSOE en les negociacions va ser dijous.

El president del grup parlamentari d'ERC ha assenyalat que «si es genera diàleg, parlar del conflicte i començar a buscar-hi solucions, no hi haurà terceres eleccions», però que si s'han de convocar, ha dit, no seran la seva «responsabilitat». «La governabilitat d'Espanya no és un tema que incumbeixi a ERC, nosaltres volem solucions polítiques a un problema polític», ha resolt.

També et pot interessar...