Una manada de jabalíes mató a una mujer en Texas esta semana, la quinta muerte de esta especie en 200 años en EE.UU.

Una dona mor en un estrany atac amb diversos senglars

Una conseqüència tan fatal amb senglars és molt rar als Estats Units, on els darrers 200 anys només han perdut la vida 5 persones en situacions semblants

Un senglar enfurismat pot causar la mort, tot i que és un cas excepcional a causa del poc nombre d'incidents tan greus que es coneixen com aquest. Tot i això, els atacs de senglars preocupen cada vegada més la societat del nostre país com als Estats Units.

El passat 24 de novembre van trobar  el cos sense vida d'una dona de 59 anys, Christine Rollins, al pati d’enfront d'una casa a una localitat de Texas, amb signes d'haver estat atacada per aquesta espècie animal.

Segons ha informat l'Oficina del Sheriff de Chambers County a través de Facebook, Rollins treballava com a cuidadora d'una parella d'avis que vivien a la casa del costat la qual es va trobar el seu cos. Quan van notar que la pobra dona no arribava a l'hora habitual al seu treball, la propietària de la casa va sortir i es va trobar amb l'escena, de manera que va trucar a la policia.

Els xèrifs van trobar la dona amb diverses ferides en el seu cos, probablement d'una caiguda, però també algunes d'elles semblaven haver estat provocades pels animals. «Tinc 35 anys, aquesta és una de les pitjors coses que mai he vist», va explicar el xèrif Brian Hawthorne en roda de premsa. Segons la seva reconstrucció del que va passar, la víctima va sortir del cotxe, que va deixar tancat amb clau, i es dirigia cap a la porta de la casa quan va ser sorpresa pels senglars.

 

Un tràgic final en circumstàncies rares

Segons un estudi de la Universitat de Lincoln-Nebraska, recollit per diversos mitjans locals, es tractaria de la cinquena mort per un atac de senglars registrada des de 1825. L'última tràgica mort com aquesta s'havia produït, també a Texas, el 1996.

Els senglars salvatges són un autèntic problema en aquest estat dels EUA. Els periodistes de la revista Smithsonian els anomena com «una de les espècies invasives més destructores als Estats Units avui en dia», amb un nombre d'exemplars estimat entre els 2 i els 6 milions.

La meitat dels senglars viuen a Texas, on les seves destrosses costen al govern 400 milions de dòlars anualment. Les lleis d'aquest estat permeten disparar-los, i fins i tot atrapar-los per portar-los vius a un escorxador sense cap límit.

També et pot interessar...