La família catalana que va viure l'atemptat de Londres en primera persona: «Semblava una baralla de carrer»

El pare de la família, Quim, ha explicat la seva vivència a TV3 i Catalunya Ràdio

Londres
La família catalana que va viure l'atemptat assegura que el terrorista portava un cinturó amb explosius falsos | Twitter (@324cat)

El passat divendres,  Londres va patir un altre atemptat terrorista: un home va matar a tres persones i ferir a altres tres al Pont de Londres amb un ganivet. La notícia va córrer com la pólvora per les xarxes socials i, els catalans van poder veure's sorpresos: en un dels vídeos més coneguts es pot escoltar algunes persones que es trobaven davant del terrorista parlen en català: «Tireu enrere, tireu enrere! Nenes, nenes!». 

Es tracta de la família de Quim Mora Busquets, el qual ha volgut explicar aquest episodi tràgic a TV3 i Catalunya Ràdio. «Acabàvem d'arribar. Vam anar a deixar les maletes a l'hotel i després de dinar hem volgut anar a visitar la ciutat», començava relatant Quim. «El primer que hem anat a visitar ha sigut el Pont de Londres, i volíem agafar el bus que hi ha a l'altra banda del Pont, i ens ho hem trobat».

«Al principi semblava una baralla entre quatre o cinc persones, i han caigut a la vorera davant nostre. Ha estat quan hem vist un ganivet molt gros que hem entès que no es tractava d'una baralla». Va ser en aquell moment que la policia va intervenir i van apartar a totes les persones que estaven retenint a l'atacant. 

Semblava que duia un cinturó amb explosius fals

A més, la família Mora també ha assegurat que semblava que el terrorista abatut portava un cinturó amb explosius fals: «La gent que el retenia estava molt dubtosa, i quan ha arribat la policia han marxat tots corrents. Llavors ja hem vist que aquell noi portava alguna cosa, la policia s'ha posat molt neguitosa, de seguida li han clavat tres trets. Allà sí que ens hem espantat bastant». Quim ha aclarit, a més, que un home que es veu en les imatges amb el ganivet que ha utilitzat el terrorista a la mà era un dels homes que ha estat retenint al jove assassí i li ha pres el ganivet abans que pogués seguir fent mal.

«La policia no l'ha mort al principi, amb els primers tres trets no el maten» ha volgut aclarir el mateix Quim. «He estat una estona allà. Ell es movia, i al cap de 30 o 40 segons s'ha incorporat i llavors l'han disparat 8 o 9 trets més. Llavors, sí que l'han matat».

Terrorista reincident: havia estat a la presó 6 anys

«Quan la gent ha vist a la policia ja molt neguitosa, ja ha començat tothom a córrer». La família Mora ha trobat refugi en unbar, el qual ha acollit a molta gent que estava molt espantada per la situació que s'estava vivint. «Ens han tancat al soterrani perquè tothom estava molt espantat, hi havia molt d'enrenou». Per acabar, han explicat que quan han sortit del bar on s'havien amagat, hi havia molta presència policial arreu de la ciutat, i també que el lloc exacte dels fets havia estat acordonada, però que, després de tranquil·litzar-se, han volgut gaudir de la ciutat on passaran alguns dies. 

El jove terrorista autor de l'atac va ser abatut en el moment dels fets. Segons sembla, la policia britànica hauria fet públic que es tracta d'un terrorista reincident: es tracta d'Usman Khan, de 28 anys, i ja va ser condemnat el passat any 2012 per terrorisme, i va sortir de la presó l'any passat, el 2018.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari