Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Porta d'un concessionari de Nissan

Maroto i Nissan treballen en un projecte industrial per portar la fabricació d'un nou model a Catalunya

Per garantir la continuïtat de la planta de la Zona Franca és prioritari «actualitzar-la»

Porta d'un concessionari de Nissan
La companyia manté finalment el magatzem de recanvis del Prat | Catalunya Diari

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que treballen amb Nissan en  un «projecte industrial» per a la planta de la Zona Franca. La ministra ha subratllat que aquest projecte passaria per portar a Catalunya la fabricació d'un nou model. «Necessitem un projecte industrial per albergar un nou model o altres alternatives perquè la planta de Nissan continuï sent focus de riquesa i de creació de treball», ha afirmat Maroto que espera poder «convèncer» per donar continuïtat a la indústria.

La ministra ha detallat que el repte a Nissan passa per «actualitzar una planta que és longeva» perquè pugui mantenir la capacitat productiva i els llocs de feina. També ha situat com a prioritat posicionar Catalunya i Espanya com a pol d'atracció d'inversions vinculades al vehicle elèctric.

«Actualitzar» la planta de Nissan 

Reyes Maroto ha afirmat que  cal «actualitzar» la planta de Nissan a la Zona Franca i, per això, ha assegurat que des del govern espanyol treballen en un «projecte industrial» conjuntament amb els responsables de l'empresa i de la mà dels treballadors i sindicats. «Estem treballant en un projecte industrial que doni continuïtat a una planta que és longeva», ha dit la ministra d'Indústria en funcions.

Segons ha subratllat, aquest pla passa per aconseguir que  Nissan fabriqui un nou model a Catalunya «o altres alternatives» per garantir que la planta de la Zona Franca «continuï sent un focus de riquesa i de generació de feina».

«Mantenir capacitats productives i llocs de feina»

Preguntada per si tem una venda de la planta de Barcelona, Reyes Maroto ha assegurat que «en aquests moments no s'està treballant en això» i espera que el projecte industrial pugui «convèncer» la direcció japonesa perquè «continuï confiant» en les instal·lacions de Barcelona. «Porten molts anys confiant en la Zona Franca i el que és important és que  Nissan continuï estant en territori espanyol», ha afegit.

«El nostre compromís amb el sector passa per mantenir capacitats productives i mantenir llocs de feina o incrementar-los amb nous models  i desenvolupant noves capacitats entorn als vehicles alternatius», ha dit Maroto que admet que, fins ara, altres països s'han mogut «més ràpidament» per situar-se com a capdavanters en els vehicles elèctrics. «Tenim oportunitats i hi estem treballant», ha conclòs.

També et pot interessar...