Mango inverteix 232 milions en el seu nou centre logístic de Lliçà d'Amunt

La firma preveu registrar resultats positius aquest 2019
Nou Mango a Lliçà d'Amunt
Nou centre logístic de Mango a Lliçà d'Amunt (Barcelona)   | Europa Press

Mango ha invertit 232 milions d'euros en el seu nou centre logístic de Lliçà d'Amunt, unes instal·lacions que a ple rendiment serien capaces de gestionar més de 75.000 peces per hora, que permetrien abastir a les més de 2.100 tendes que la firma de moda té en 110 països. Així ho han anunciat aquest mateix dimecres el director general de l'empresa, Toni Ruiz, i el director de Supply Chain de Mango, Antonio Pascual, en una roda de premsa de presentació de les instal·lacions.

 

Ara mateix, al centre logístic ja hi treballen 600 persones i és un dels més grans d'Europa, ja que té una superfície de 180.000 metres quadrats. Amb l'ampliació es preveu augmentar-lo en 90.000 metres quadrats, arribant així a una superfície de 270.000 metres el 2023 que suposaria una inversió addicional de 35 milions d'euros. 

 

El centre fa 5 anys que funciona

El centre prermetrà adaptar les comandes a les botigues pròpies i franquícies del canal offline i online, i també tindrà més capacitat per a preparar comandes de comerç electrònic per al client final. Així, donarà resposta al repunt de les vendes en línia, que en 2018 van aconseguir el 20% del total de la facturació i es preveu que creixin cap a finals del 2020 fins a suposar un pes del 30%. La construcció del centre va començar el 2011 i va iniciar la seva activitat el 2016.

 

El centre de Lliçà abasteix al magatzem de e-commerce situat a la seu de Mango de Palau-solità i Plegamans (Barcelona), que dóna servei a tot el negoci online, a excepció dels països en els quals la multinacional catalana de moda ja disposa de magatzems satèl·lit, com Alemanya, la Xina, els Estats Units, Turquia, Rússia, Corea i Mèxic, obert fa uns mesos.

 

La seva ampliació, que es traduirà en al voltant de més de 200 ocupacions addicionals, permetrà assumir el creixement de la logística de comerç electrònic, inclosa la possibilitat d'enviar comandes directament al client final, i reforçarà la qualitat i l'agilitat de la zona d'expedicions.

 

El director general de Mango, Toni Ruiz, i el director de Supply Chain, Antonio Pascual
El director general de Mango, Toni Ruiz, i el director de Supply Chain, Antonio Pascual durant la roda de premsa d'avui   | Europa Press

600.000 peces diàries

Les instal·lacions operen una mitjana de 600.000 peces diàries, tant doblegades com penjades, i el magatzem de les peces penjades té una altura de 25 metres i capacitat per a emmagatzemar set milions de peces, que es descarreguen a través de nou molls telescòpics.

 

La zona de doblegat té quatre magatzems automatitzats que, configurats en doble planta, aconsegueixen els 35 metres d'altura i poden albergar més de 20 milions de peces situades en 800.000 caixes. Des dels classificadors, capaços de repartir fins a 45.000 peces per hora, s'envien a la zona d'encaixat els més de 130 milions de peces que reben anualment les botigues de Mango.

 

El Black Friday ha impulsat les vendes

Ruiz ha destacat que les vendes de Mango han anat molt bé en el que va de 2019, i que a partir d'aquesta setmana es veuran impulsades amb les promocions del Black Friday, com a avantsala de la campanya de Nadal: «És la setmana més important de l'any amb diferència».

 

La multinacional va tancar l'exercici 2018 amb una facturació de 2.233 milions d'euros, un 1,8% més, i va registrar pèrdues de 35 milions d'euros: «Esperem arribar a resultats positius aquest any». El deute també es va veure reduïda l'any passat a 315 milions d'euros, respecte als 617 milions de 2016. Ruiz ha explicat que també es preveu reduir el nivell de deute aquest any, i que «en un parell d'anys Mango l'haurà posat en positiu».

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari