Mango perd 35 milions d'euros durant el 2018

Malgrat les pèrdues, va augmentar 40 milions d'euros en vendes respecte al 2017

Mango va perdre 35 milions d'euros en l'exercici del 2018, tot i incrementar les vendes en 40 milions, segons ha informat la companyia en un comunicat. L'augment de vendes s'emmarca en uns ingressos de 2.233 milions d'euros, que suposen un increment de l'1,8% en comparació amb els 2.194 milions d'euros del 2017.

Pel que fa als ingressos bruts de la marca, es van situar en els 135 milions, un 17% més que l'any anterior. El director general de Mango, Toni Ruiz, ha destacat que l'exercici anterior es va desenvolupar en un «entorn complex i en plena transformació del negoci de la moda» i ha celebrat que tot i això «els clients hagin valorat bé les nostres col·leccions», de manera que s'hagin incrementat les vendes.

Mango ha aconseguit reduir el seu deute financer a la meitat

D'altra banda, l'empresa ha reduït a la meitat el seu deute financer en dos anys i actualment és d'uns 315 milions d'euros. En concret, la reducció de l'any passat va ser de 100 milions d'euros i al desembre de l'any passat la direcció de la companyia va signar un acord de refinançament fins al 2023.

Mango està present en 110 països, en 80 dels quals també hi ven per Internet. | Cedida.

 

Respecte a la facturació, l'activitat internacional del grup va ser del 77% mentre que el 23% restant correspon al mercat espanyol. Les línies de negoci Man, Kids i Violeta van sumar el 18% de les vendes i, actualment, la marca està present en 110 països, en 80 dels quals també hi ven per Internet.

Al llarg de l'any passat, també es van produir nous nomenaments al capdavant de l'empresa i junt amb el director general, Toni Ruiz, es va configurar un nou comitè de direcció format per deu directius. Segons Ruiz, un dels principals objectius és «accelerar la transformació digital de Mango»  i per això s'han invertit 75 milions d'euros en els dos darrers anys.

També et pot interessar...