Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Treballadors de SEAT a Martorell treballant amb robots

SEAT descarta l'ERO temporal per a més de 6.600 treballadors

Els torns perduts per l'incendi de Faurecia es recuperaran al desembre

Treballadors de SEAT a Martorell
Treballadors de SEAT a Martorell treballant amb robots | CatalunyaDiari

Més de 6.600 treballadors de la planta de Seat a Martorell poden respirar una mica més tranquils. L’empresa ha descartat aplicar un ERO i ha pactat amb els sindicats que els torns que es van perdre a causa de la manca de subministraments -provocada per l’incendi a la fàbrica Faurecia- es recuperaran el 18,19 i 20 de desembre. Durant aquests dies, que inicialment eren festius, es preveu que es recuperi la producció perduda, entre 3.500 i 3.700 cotxes.

La direcció de la companyia es va reunir aquest divendres amb el comitè sindical per valorar la millor solució després de l’incendi que va suposar, segons Seat, la pèrdua de més de 11.600 vehicles. Segons fonts internes, l’acord entre ambdues parts ha estat positiu ja, que permet recuperar part de la producció perduda amb un impacte «gairebé nul».

Matías Carnero, president del comitè d’empresa de Seat, va plantejar inicialment diverses opcions, com l’augment de la càrrega de treball al llarg del 2020 per un cas de «força major». Els sindicats no van compartir aquesta visió, assegurant que la pitjor part se l’hauria emportat Faurecia, que és qui va patir l'incendi. «En tot cas, estem patint les conseqüències de l’estalvi de costos i del ‘just in time’», declaren fonts sindicals.

També et pot interessar...