El canvi de Seat per millorar la salut dels seus treballadors

L'estudi s'ha realitzat a 600 treballadors durant 6 mesos

Treballadors de Seat
El canvi de Seat per millorar la salut dels seus treballadors | Cedida

SEAT, l'Hospital Clínic de Barcelona, IrsiCaixa i ITAE Empreses es van unir fa una mica més d'un any per a realitzar un estudi amb l'objectiu de millorar la salut mental i física dels seus treballadors. MedCARS, com es diu l'estudi, ha intentat establir una connexió directa entre la dieta mediterrània, els canvis d'hàbits reals i la millora de la salut. 

Durant sis mesos, 600 treballadors de la planta de Seat de la Zona Franca i del Prat, van rebre una sèrie de pautes nutricionals i esportives. Els van proporcionar cinc litres mensuals d'oli d'oliva, 30 grams de fruits secs diaris, i van substituir els dolços i begudes ensucrades de les màquines expenedores dels seus edificis per fruita i aliments més saludables. A més, van canviar el tradicional «entrepà de xoriço» que Seat repartia durant els seus torns per un entrepà de pa integral amb alvocat.

Els resultats han sigut molt positius

Després de sis mesos d'experiment, s'ha pogut observar que els treballadors han reduït el pes corporal, el perímetre de cintura i la quantitat de grassa, a més, d'haver millorat en qualitat de son i salut mental. Des de l'Hospital Clínic han ressaltat que aquests petits canvis poden millorar de manera notable la salut de la gent i que seria important que aquesta iniciativa es prengués en més llocs de treball.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari