Alerta per listèria en diversos formatges bascos fets amb llet crua d'ovella

El govern basc ha decidit retirar aquests productes, tot i que no hi ha cap cas relacionat amb el seu consum
Imagen recurso de una pila de quesos
La formatgeria guipuscoana Berrotea SC ha retirat tots els formatges elaborats el  2019 | Cedida

 

Retiren del mercat els formatges elaborats durant el 2019 per la formatgeria guipuscoana Berrotea SC. Així ho ha ordenat el departament de Salut del govern basc aquest passat dimarts 26 de novembre perquè els serveis de la Subdirecció de Salut Pública i Addiccions de Guipúscoa han detectat listèria en aquells formatges curats que han estat elaborats amb llet crua d'ovella durant el present any.

Recomanen no consumir el producte

En aquest sentit, el govern basc ha informat en un comunicat que la Direcció de Salut Pública i Addiccions ha decidit immobilitzar el producte i ha estat retirat dels seus punts de venda habituals per evitar un nou brot de listèria. Així, també han recomanat comprovar si es tenen aquests formatges a casa, evitar el seu consum i retornar-los a la botiga. Aquests havien estat distribuït en mercats locals i carnisseries de Guipúscoa.

Per altra banda, cal especificar que el govern ha afegit que «no consta cap cas» de listeriosis associat a aquests formatges. Tanmateix, els Serveis d'Epidemiologia asseguren que cal «mantenir una vigilància específica» davant «qualsevol cas sospitós» i informen que si una persona presenta alguna sintomatologia després del seu consum, és important que acudeixi al seu centre de salut, «especialment» si són persones immunodeprimides, embarassades i pacients amb càncer.

 

 

També et pot interessar...