Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Embotit de la marca Monells

Sanitat retira els productes d'embotit de la coneguda marca catalana ‘Monells’

Els productes estan fabricats a Catalunya però s'han distribuit per tota Espanya

Embotit de la marca Monells
L'embotit de la marca Monells contenia traces de soja | Cedida

Nova alerta sanitària en un producte català distribuït per tota Espanya. L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha advertit de la presència de traces de soja en uns lots de pernil fabricats a Catalunya.

El Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) ha estat l’encarregat d’alarmar sobre les condicions de l’embotit. El producte en qüestió és: Embotit de sandvitx fines rodanxes. Marca Monells en envàs de 150 g, amb data de consum preferent: 2019.12.14 Lot: 3949.

Els lots han estat distribuïts per Espanya

El producte és de l’empresa catalana Monells, fundada a Sant Miquel de Balenyà (Osona) i de tradició familiar. Els productes afectats han estat distribuïts a diferents parts d’Espanya:  Andalusia, Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i València i també a Andorra.

S’ha avisat a les autoritats competents de les comunitats autònomes afectades perquè preguin les mesures pertinents, així com als serveis de la Comissió a través de la RASFF (Xarxa d’Alerta Alimentària Europea). Tot i això, es recomana als consumidors al·lèrgics a la soja que s’abstinguin de consumir el producte. Per la resta de consumidors, l’embotit no suposa cap amenaça per la salut.

També et pot interessar...