Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Quatre morts en deu dies a la presó de Mansilla de Las Mulas a Castella i Lleó

Un home i dues dones s'han suïcidat i un quart home ha mort de sobredosi

Quatre morts en deu dies al centre penitenciari de Mansilla de Las Mulas | Cedida

 

A la presó de Mansilla de Las Mulas, situada a Lleó, s'han activat totes les alarmes en les últimes setmanes  després de comptabilitzar quatre morts en tan sols deu dies. Dues dones i un home s'han suïcidat, i una quarta persona, també home, ha mort de sobredosi, segons informa el mitjà 'El Español'.

En tal sols deu dies van morir quatre interns

El dia 16 es va registrar el primer suïcidi. Una dona de 35 anys es va penjar a la seva cel·la i va morir a l'acte. La jove acabava de protagonitzar una discussió amb una altra interna, motiu pel qual va ser traslladada a la seva cel·la. Tan sols un quart d'hora després, una funcionària que passava per allà, la va trobar morta, penjant del costat del llit.

Només quatre dies després, al  mòdul masculí, es va repetir la mateixa història. Un pres conflictiu que es trobava en una cel·la d'aïllament, on havia estat tancat després d'una baralla al mig del pati amb altres reclusos, va treure's la vida. L'home, de nacionalitat uruguaiana, va aparèixer penjat  dins la cel·la.

  

El dia 19 va succeir la tercera de les morts, en aquesta ocasió per sobredosi. Un intern del mòdul deu va perdre la vida de camí a l'Hospital de Lleó després de  patir una sobredosi, i, tot i que el van intentar reanimar de camí al centre, no va poder fer res per salvar-li la vida. Finalment, el dilluns 23 de setembre es va produir l'última de les morts. Una  jove de 27 anys, anomenada Rocío Gondar, i la qual estava complint 20 anys de condemna per l'homicidi d'un ancià a Pontevedra, va ser trobada penjada a la seva cel·la, situada al mòdul número 8 de la presó.

Rocío Gondar durante su juicio
Rocío Gondar es va suïdicar el passat 23 de setembre a la seva cel·la | Cedida

 

900 interns i només tres metges

La tragèdia de Mansilla de las Mulas l'ha situat com la segona presó amb més morts en el que va d'any. Carmen Hoyo, metgessa i membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Sanitat Penitenciària, apunta que el centre és un dels més complicats, ja que hi ha interns als quals se'ls hi ha de tenir especial atenció. Per exemple, destaca el cas de José Abuín Gey, anomenat 'El Chicle', el presumpte autor de l'assassinat de la Diana Quer.

L'Associació Professional de Funcionaris de Presons denúncia el fet que a la presó només hi ha tres metges per atendre als 900 presos que es troben internats dins el centre de Mansilla de las Mulas. Aquests, també reclamen que serien necessaris, almenys, vuit professionals més per poder atendre a tots els reclusos adequadament. A més a més, destaquen que només disposen de nou infermeres i un supervisor d'Infermeria per a tots els interns, per això denuncien que la manca de personal està donant conseqüències nefastes que es veuen reflectides en situacions com les esmentades anteriorment.

També et pot interessar...