Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
SEAT

SEAT no podrà recuperar part de la producció perduda a Martorell

Laura Ros, la directora de Wolkswagen Espanya, ha assegurat que són «molts dies que la fàbrica ha estat aturada»

SEAT
Part de la producció perduda a l'incendi de Faurecia no es podrà recuperar, assegura Volkswagen | EFE

  

L'incendi que va afectar un dels proveïdors de SEAT la passada setmana i la consegüent aturada de la fàbrica de la companyia automobilística a Martorell afectarà greument a la producció d'aquest any. Així ho ha previst Volkswagen, després de més de 10.000 cotxes que s'han deixat de fabricar i que preveu que afectarà a la resta de l'any.

Pèrdues de fins a 10.000 vehicles

En una reunió organitzada per la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE) a Madrid, la directora general de Volkswagen Espanya, Laura Ros, ha afirmat que «part de la producció de la fàbrica de SEAT a Martorell no es podrà recuperar». Argumenta això al fet que «són molts dies que la fàbrica ha estat aturada», quelcom que ha suposat «moltes unitats perdudes». 

Tenint en compte que es tracta d'una de les crisis de producció més importants per SEAT en els últims anys, la direcció de la companyia està buscant solucions per poder aconseguir la producció prevista per 2019, que serien un total de 505.000 unitats. La producció diària és de 2.400 vehicles, així que l'aturada podria suposar una pèrdua de fins a 10.000 turismes. A més, també es té en compte que la línia dos, del SEAT León, i la línia tres, corresponent a l'Audi A1, continuen aturades i només funcionen les dels models Arona i Ibiza.

Possibles ERO pels treballadors

S'ha de recordar que direcció de SEAT, per la seva banda, també  va plantejar la possibilitat d'aplicar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) durant els dies d'inactivitat de gairebé 7.000 treballadors, que van haver de quedar-se a les seves cases a causa de l'incendi de Faurecia, que subministrava quadres de comandament. 

També et pot interessar...