Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Luca de Meo, president executiu de SEAT

SEAT valora sol·licitar un ERO que afectarà 7.000 treballadors

La direcció de la companyia automobilística ha emès un comunicat als sindicats

Luca de Meo, president executiu de SEAT
SEAT valora demanar un ERTO pels incidents de la darrera setmana | Catalunya Diari

La direcció de SEAT ha emès un comunicat als sindicats CCOO, UGT i CGT sobre la seva intenció de demanar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que afectaria —en cas de formalitzar-se— a 7.000 treballadors. La possible mesura s'emmarcaria en resposta a la problemàtica viscuda l'última setmana per la manca de subministrament per culpa de l'incendi a la planta proveïdora de peces Faurecia.

Fins avui, que s'ha decidit reprendre la línia 1 —que representa un 50% del volum productiu a Martorell—, s'han deixat de fabricar 12.000 cotxes i es preveu que es perdin unes 14.000 unitats més. 

El conflicte català i l'opinió de de Meo

Ahir, el president executiu, Luca de Meo, va declarar: «Sempre he dit, mai amenaçat, que, sempre que tot aquest tema no toqui l'operativa, jo no tinc res a dir-hi, però que quan toqui l'operativa, sóc un mànager i he de prendre decisions». Es referia a la situació generada arran les protestes a Catalunya que van resultar amb els talls a les fronteres de França a la Jonquera. Així mateix, la directiva de la companyia considera que  la imatge que dona el territori no és favorable per atraure inversors  internacionals. 

També et pot interessar...