Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La bonança continuarà aquest dimecres

Dimecres amb més núvols i un ambient càlid i atípic per l’època

Les temperatures es podran acostar als 23ºC a les Terres de l’Ebre i el ponent mantindrà els termòmetres elevats al litoral al voltant dels 20ºC

Previsió de símbols per aquest dimecres
Previsió de símbols per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Aquesta matinada de dimecres pot ploure al vessant sud del Pirineu occidental, però al matí tot plegat ja serà història. Aquest dimecres el temps tornarà a ser molt tranquil. Predominarà altre cop un ambient poc hivernal  amb cel majoritàriament serè. Les temperatures quedaran al voltant dels 20ºC al litoral i prelitoral. A últimes hores de la jornada es tornarà a ennuvolar a la meitat oest de Catalunya i també cap al Pirineu i comarques de Girona.

Ambient atípic

Al llarg del dimecres tornarem a repetir els valors càlids  que aquest dimarts s'han assolit a les Terres de l’Ebre. El matí serà menys fred i pràcticament no glaçarà enlloc fora dels cims del Pirineu. Al llarg del dia l’ambient assolellat  predominarà durant tota la jornada i farà que els termòmetres tornin a assolir valors de principis de tardor.  El vent de ponent serà el protagonista a tota la meitat sud de Catalunya durant tota la jornada, on bufarà amb alguns cops moderats.

Les temperatures màximes s’assoliran a la vall de l’Ebre,  on de nou es tornaran a superar àmpliament els 20ºC, un valor que s’estendrà a molts altres indrets del litoral i prelitoral català a causa d’aquests vents de ponent que arribaran més reescalfats

Més núvols a mesura que avanci la jornada

Pel que fa al cel, durant el matí el sol predominarà arreu. Les boires seran menys protagonistes  i allà on apareguin, més probables al nord de la Noguera i conca de Tremp, es dissiparan ràpidament de bon matí. 

Al migdia, farà sol a pràcticament tot el país i de cara a la tarda, una nova banda  de núvols alts i mitjos arribarà pel Pirineu lleidetà, on allà sí, l’arribada d'un front provocarà dèbils precipitacions, com també a les comarques del nord de Girona a últimes hores de la jornada. La cota de neu quedarà al voltant dels 1600 metres.

Les postes i sortides de sol poden ser espectaculars alguns dies pels núvols prims
L'ambient dels propers dies seguiran sent càlid tot i els núvols | Alfons Puertas

Setmana amb poques novetats 

Els mapes del temps segueixen insistint en un temps molt plàcid però amb més núvols alts a partir del pròxim dijous. Tot i això, seguirem amb temperatures més elevades del que tocaria per l’època. Sembla que a finals de setmana  podria arribar un canvi de temps més destacable. Però cal dir que, ara com ara, els mapes han rebaixat la possibilitat de ruixats i fred de cara a finals de setmana.