Els Serveis Secrets avisen del lloc on no has de viatjar si ets espanyol

Es tem un atemptat del Daesh a Algèria, a la regió de Tinduf

Imagen de Adnan Abú Walid al-Saharaui durante un comunicado del 2015
L'ISIS GS podria atacar els camps de refugiats de Tinduf | Cedida

El Ministeri d'Assumptes Exteriors ha emès un avís en què desaconsella viatjar als camps de refugiats sahrauís de Tinduf, a Algèria. La regió està amenaçada, segons fonts fiables, i un atemptat, en període de gestació, podria tenir lloc aviat. Tal com recull 'El País', l'atac dels insurrectes estaria en un «avançat estat de preparació» i afectaria nombrosos ciutadans i interessos espanyols.

Hi ha previstos centenars de viatges des d'Espanya

L'advertència s'empara en la sospita que el Daesh pugui atemptar contra les ONG que treballen en els camps de refugiats del sud del país. Milers de nens sahrauís d'entre 8 i 12 anys són acollits anualment per famílies espanyoles durant l'estiu, i, sovint, viatgen per veure'ls. A la vista del pont de la Constitució i la celebració de les eleccions presidencials a Algèria, el ministeri tem que els gihadistes hagin planejat un atac. A més, s'espera que aquest dissabte 320 espanyols viatgin a Tinduf.

  

L'avís ha estat emès pels serveis d'intel·ligència que operen a la regió, des d'on han apuntat directament a l'ISIS-GS. L'organització terrorista, comandada per Adnan Abu Walid Al Sahraoui, ha assassinat a centenars de persones aquest mes. Nascut d'una branca d'Al Qaeda en el Sahel el 2015, l'ISIS-GS està integrat, en gran majoria, per sahrauís i tenen familiars en el campament.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari